Garanti BBVA tarafından geliştirilen “Garanti BBVA Kripto” uygulaması iOS platformu için kullanıcılara açıldı. Uygulama kullanıcıların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USD Coin (USDC) varlıklarını saklamalarına olanak tanıyacak.

Garanti BBVA Kripto, bir soğuk cüzdan uygulaması olarak kullanıcıların kripto varlıklarını dijital saldırılardan, veri ihlallerinden ve diğer siber risklerden koruması için tasarlandı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre uygulamanın yüksek güvenlik sağlayan çevrimdışı çoklu imzalı soğuk cüzdan altyapısı sayesinde kripto varlıklarınızı olası saldırılara ve diğer risklere karşı korumanız sağlanıyor. Bununla birlikte müşterilerin güvende hissetmelerini sağlamak ve kripto varlıklarının korunması için sistem altyapısı ve süreçler düzenli olarak teste tabi tutuluyor. Yapılan düzenli sızma testleriyle birlikte müşterilerin yüksek düzeyde güvende kalması sağlanıyor.

Garanti BBVA Kripto uygulamasını kullanmak için bir hesap oluşturmanız ve kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamanız gerekiyor. Daha sonra hesabınızı, 1 TL’lik para transferi ile aktif hale getirebiliyorsunuz.

Garanti BBVA Kripto uygulamasını iOS için App Store’dan indirebilirsiniz.