Variant, Defi ve Web3’ü destekleyecek yeni fonuna dair detayları kamuoyuyla paylaştı.

Andreessen Horowitz’in (a16Z) eski çalışanları tarafından kurulan Variant, Defi ve Web3 altyapısına odaklanan girişimlerin desteklenmesine yönelik 450 milyon dolarlık fonunu duyurdu.

Girişim Sermayesi (VC) şirketlerinin 2022’nin Temmuz ayının sonuna kadar 17 milyar dolar yatırımda bulunduğu biliniyor ve Variant’tan gelen bu haber, Defi ve Web3 alanlarındaki girişimlerin güçlü bir şekilde yatırım çekmeye devam edeceğine dair işaretler arasındaki yerini alıyor.

Variant’ın portföyündeki DeFi projeleri arasında Cozy Finance, Empiric, Euler, Fei Protocol, Flashbots, Gearbox, Goldfinch, Morpho, Sense, Union, Uniswap, Verto ve Yield Protocol var.

Öte yandan 450 milyon dolarlık yeni fon, Variant’ın genel itibarıyla yıllara dağıtarak ilerlediği ve bu şekilde başlattığı üçüncü finansman. Daha önceki fonlar 110 milyon dolar (2021-Ekim ayı) ve 2020’deki 22,5 milyon dolar büyüklüğe sahipti. Böylelikle şirketin 2022 itibarıyla önemli bir stratejik atılıma imza attığı da dikkatlerden kaçmıyor.

Çok geniş bir ekibe sahip olmayan Variant’ın ortakları Jin Li, Spencer Noon ve Jesse Walden, 450 milyon dolarlık fonun sektörler açısından önemine değindikten sonra portföyleri ile birlikte daha verimli ve yakın çalışabilmek adına ‘küçük kalmaya’ devam edeceklerini vurguladı; bunun girişimlerin yolculuklarının başlangıcında karşılaşacakları en önemli konularda rehberlik edilmesine olanak tanıdığı ifade edildi.