CNBC’ye göre Google, Web3.0 ekosistemdeki geliştiricilere çeşitli hizmetler sunmak üzere bir ekip kuruyor.

Google Cloud başkan yardımcısı Amit Zavery gönderdiği e-posta ile projenin amacının Google Cloud Platform’u Web3’teki geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen platform haline getirmek olduğunu belirtiyor.

Zavery ayrıca, “Doğrudan bu kripto para birimi dalgasının bir parçası olmaya çalışıyoruz. Şirketlerin mevcut işlerinde ve işletmelerinde Web3’ün dağıtık yapısından ve yararlanmaları için teknolojiler sağlıyoruz.” diyor.

Web3’ün interneti dönüştürmeyi amaçlayan ve merkezi olmayan sistemler geliştirdiği göz önüne alındığında, Google kripto alanının sunduğu potansiyelden yararlanmaya çalıştığına şüphe yok. Ek olarak Google, bulut altyapısında Amazon, Alibaba ve Microsoft’a karşı pazar payı için savaşırken, kendi Web3 yazılımlarını izleyen geliştiricilere arka uç hizmetleri sağlamayı amaçlıyor.

Öte yandan Warner Music Group CEO’su steve Cooper, Web3’ün müzik endüstrisini yenileyeceğini belirtti. Ek olarak: “Koleksiyonlardan müzik telif ücretlerine kadar Web3, müzik endüstrisi için sanatçılarımızın milyonlarca yeni hayrana ilginç ve yenilikçi yollarla milyonlarca yeni hayrana ulaşmasına yardımcı olacak heyecan verici bir geleceği temsil ediyor.”

Son olarak kripto borsası KuCoin kısa süre önce Web3 ekosistemini ilerletmek ve erken aşamada değiştirilemez toket (NFT) projelerini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir “Yaratıcı Fonu” başlattı. Bunun gibi uyumlu çabalar, şu anda hala başlangıç aşamasında olan Web3.0 alanının geliştirilmesi için oldukça önemlidir.