Kısa adı SARB olan Güney Afrika Merkez Bankası, ülkedeki yerel bankalara kripto para borsaları ve servis sağlayıcıları ile birlikte çalışma tavsiyesinde bulundu. Bu kapsamda kılavuz maiyetinde bir not yayınlandı.

SARB CEO’su Fundi Tshazibana tarafından imzalanan notta kripto para borsaları ile çekincelere karşın bankaların iş birliğinden tamamen uzaklaşmaması gerektiği kaydedildi. Ayrıca kripto firmalarının hesaplarını doğrudan sonlandıran bankaların genel olarak finansal bütünlüğü tehdit ettiği belirtildi. Bu nedenle SARB, bankaları kriptoyla ilgili işletmelerden tamamen kaçınmak yerine riskleri vaka bazında değerlendirmeye davet etti.

Güney Afrika Merkez Bankası riski azaltma kararının, yalnızca belirli bir müşteri veya işletmenin beraberinde getirdiği riskin başarılı bir şekilde yönetilemeyecek kadar büyük olması durumunda alınması gerektiğini belirterek notu sonlandırdı. SARB ayrıca kararın gerekli özen ve dikkatle alınması gerektiğinin altını çizdi.

Geçen yılın Mart ayında, ülkedeki kripto işletmesi sağlayıcıları, dijital varlık endüstrisindeki açık düzenlemelerin eksikliğinin ticari operasyonlarını engellediğine dair endişelerini dile getirmişti.

Mart 2020’de Güney Afrika’daki beş büyük bankadan üçünün de (First National Bank, Luno ve VALR) aralarında yer aldığı finansal kurumlar, büyük büyük kripto borsalarının hesaplarını sonlandırdı. Ek olarak geçen yılın Ekim ayında, başka bir yerel büyük banka olan Standard Bank, otomatik kripto para arbitraj hizmetlerine hesaplarını sonlandırdığını bildirdiğinde Güney Afrika’da kripto para birimi endüstrisi şok dalgaları ile sarsılmıştı.

Merkez Bankası tarafından bankalara kripto müşterilerine hizmet vermesi için yakılan yeşil ışık, düzenleyicinin yakın zamanda kripto endüstrisini düzenleme planlarını açıklamasının ardından geldi.

Kaynakblockchain.news