Güney Kore kökenli genel blok zinciri Klaytn’ın ardındaki kuruluş olan Klaytn Vakfı, $GPC (Altına Sabitli Coin) ve onu destekleyen DeFi platformu Goldstation’ı blok zincirine dahil ettiğini duyurdu.

Klaytn, $GPC kullanıcılarının düşük gaz ücretlerinden faydalanacağını belirtti, bu da küçük yatırımları altın satın almak için ayırabilmeye olanak tanıyor. Klaytn, ayrıca DeFi’da (Merkeziyetsiz Finans) altın tokenları ticaretinin maliyet etkinliğini sağlamak için yüzde bazlı işlem ücretlerini ortadan kaldırmanın da mümkün olabileceğini ekledi.

Klaytn Vakfı’nın temsilcisi Sam Seo, “Klaytn Vakfı, $GPC ve Goldstation için CREDER’ın titiz hazırlığıyla birlikte çalışıyor.” dedi. “İlerleyen dönemde, onlarla daha yakın iş birliği yaparak iç ve global pazarlar için daha çeşitli metal RWA (Gerçek Varlıklara Dayalı) tokenleştirme projelerini sunmaya devam edeceğiz.”

Goldstation, 24 Ocak’ta $GPC staking dahil hizmetlere başlayacağını açıkladı. Platform, başlangıçta Güney Kore sakinlerine hizmet vermeyi amaçlıyor, ancak gelecekte küresel bir lansman yapmayı planlıyor.

KaynakTheBlock