Eski Ekonomi ve Finans bakan yardımcısı Yong-beom Kim, Hashed Open Research’ün yeni CEO’su oldu. İşte detaylar…

Doğu Asya ülkesi Güney Kore’de eski Ekonomi ve Finans bakan yardımcısı Yong-beom Kim, blockchain ve dijital teknoloji alanlarında araştırmalar gerçekleştiren Hashed Open Research isimli enstitünün CEO’su oldu.

Yong-beom Kim, 2019-2021 yılları arasında bakan yardımcısı olarak görev yaptı, ayrıca Finansal Hizmetler Komisyonu’nda başkan yardımcılığı ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nde başkan olarak saygın görevler üstlendi.

Web3 odaklı bir risk sermayesi firması tarafından desteklenen Hashed Open Research’te Kim, blockchain alanındaki potansiyelin değerlendirilmesine odaklanacak.

Kim, ülkede bilinen bir diplomat. Güney Koreli kripto para yatırımcıları ile milletvekilleri arasında yapıcı diyalogların kurulmasını hızlandırmıştı. Ayrıca daha önce Güney Kore’nin dijital alanda, özellikle yazılım teknolojisi, video oyunları ve medya içeriği gibi sektörlerde iyi seviyede olduğunu söylemişti.

Öte yandan Güney Kore’de göreve geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan Başkan Yoon Suk-Yeol, önceki açıklamalarında bitcoin ve kripto para piyasalarına yönelik olumlu ifadeler kullanmıştı. Ek olarak Güney Kore hükümetinin en üst düzey mali düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler Komisyonu; bitcoin, kripto para birimleri ve menkul kıymetlerle ilgili yasaların gözden geçirilmesinin planlandığını kaydetmişti.

Ülkede önde gelen şirketler, kendi kripto para borsalarını kurmak için başvuruda bulundu, hatta elektronik şirketi Samsung’un da bu kapsamda planları olduğu net bir şekilde biliniyor.

Kaynakblockchain.news