Doğu Asya ülkesi Güney Kore, metaverse’ü ekonomik büyümenin etkin bir ateşleyicisi olarak görüyor…

Güney Kore, metaverse’e yönelik ilgisiyle bilinen ülkelerden. Bu noktadaki son gelişme ise metaverse girişimlerinin desteklenmesine yönelik olarak ülkenin bilim, bilgi ve iletişim (ICT) bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırım oldu.

Söz konusu yatırımın miktarının 30,2 milyon dolarlık bir fon oluşturulması amacıyla 18,1 milyon dolar (24 milyar Kore wonu) olduğu kaydedildi. Fonun isminin ise Metaverse Fund yani Metaverse Fonu olacağı belirtildi.

Fon ile beraber metaverse ekosistemindeki çeşitli şirketlerin birleşmeler, satın almalar gibi konularda desteklenmesinin yanı sıra yerel girişimlerin küresel oyuncularla rekabetine katkı saplanmasının amaçlandığı bildirildi.

Sonuç olarak Metaverse Fonu, metaverse ile ilgili tekliflerini genişletmek isteyen yerel şirketlere yatırım ve destek için yeni bir yol sağlayabilir. Güney Kore, ilgili fona yatırım yapmanın yanı sıra metaverse ile ilgili yerel şirketleri de aktif olarak desteklemeyi planlıyor. Ülke, bu firmaların büyümelerine ve gelişmelerine yardımcı olmak istiyor…

 

Genel itibarıyla Güney Kore’nin metaverse yatırımları, ülkenin ekonomik büyüme için yeni fırsatları keşfetme taahhüdünü yansıtıyor.

Son olarak Güney Kore, özellikle komşusu Kuzey Kore kaynaklı siber saldırılara karşı önlemlerini de artırmayı ihmal etmiyor. Güney Kore’ye yönelik Kuzey Kore kaynaklı birçok siber saldırının amacının kripto para birimi yatırımcıları olduğu biliniyor.

Kaynakblockchain.news