Metaverse’ün sadece stabil ya da belirli bir alandaki kullanım senaryolarına odaklanılmıyor, ABD’de Audi tarafından desteklenen Holoride isimli startup, geliştirdiği sistem ile metaverse’ü otomobillere getirmek istiyor.

Sanal gerçeklik ya da yaygın kısaltmasıyla VR, hareket halindeki herhangi bir şey için iyi bir fikir olarak görünmüyordu, ancak Holoride bu durumu değiştirmek istiyor. Girişim, arka koltuktakilerin sadece akıllı telefon veya iPad ile değil VR oyunlar ve metaverse’de keyifli vakit geçirebileceğine inanıyor.

Bu kapsamdaki geliştirdikleri Holoride, ekipman olarak HTC Vive Flow ve geliştirilen sistem ekseninde otomobilin hareketlerini gerçek zamanlı analiz ediyor ve bunu kullanıcının baş hareketleri ile birleştirerek deneyimi ‘yumuşatmayı’ hedefliyor.
Yapay zeka teknolojisinin kullanıldığı konseptin ilk denemeleri ve kamuoyuyla paylaşımı ABD’de Ocak ayının ilk günlerinde düzenlenen CES 2023 teknoloji fuarında gerçekleştirildi.

Holoride CEO’su Nils Wollny, “Araç verilerini gerçek zamanlı olarak toplayan bir teknoloji yığını geliştirdik,” şeklinde açıklıyor ve ekliyor: “Hareketten rahatsız olmuyorsunuz… Çünkü çevresel görünümünüzde sürekli hareket ettiğini görüyorsunuz.”

İlk etapta otomobilde VR oyunları oynanmasına odaklanılırken Holoride, “Motorverse” ismini verdiği iddialı konseptle metaverse’e yönelik gelişmiş bir ‘donanım’ olmayı hedefliyor. Birçok teknoloji şirketinin evler ve iş yerlerine odaklandığı bir zamanda kullanım senaryoları açısından otomobilleri düşünüyor.

Geliştirilen sisteme RIDE olarak isimlendirilen bir metaverse öğesi şimdiden eklenmiş durumda. Geliştiricilerin söz konusu platforma yönelik oyunlar sunabileceği kaydediliyor.

KaynakHoloride