Harmony blockchain platformunun Horizon Köprüsü siber saldırıya maruz kaldı. İşte detaylar…

ABD merkezli blockchain platformunun yaptığı açıklamaya göre Horizon Köprüsüne kötü niyetli bir saldırı gerçekleşti. Saldırgan bir güvenlik açığından yararlandı ve Horizon Bridge’den 100 milyon dolarlık altcoin çaldı…

Konuya aşina olmayanlar için blockchain köprüleri ya da cross-chain köprüler, blockchain’ler arasındaki iletişimi kolaylaştırır ve kullanıcıların Binance Smart Chain, Ethereum ve Harmony gibi zincirler arasında NFT, stablecoin ve token’lar gibi varlıkların transfer edilmesine olanak tanır. Harmony’nin yaptığı açıklamaya göre siber saldırgan tam olarak bu sistemi hedef aldı…

Yaklaşık 18 dakika süren saldırıda Horizon üzerinden farklı token’lar için 11 işlem gerçekleştirildiği kaydedildi.

Harmony, Twitter’dan yaptığı açıklamada saldırganın blockchain köprüsünden 100 milyon dolar çaldığını belirtti.

Blockchain analiz şirketi Elliptic’e göre, Binance Coin, Ethereum, Dai ve USD Coin dahil olmak üzere çok sayıda kripto varlığı çalındı. Ancak Harmony’nin BTC (bitcoin) köprüsü bu saldırıdan etkilenmedi.

Şirketin paylaştığı blog gönderisine göre, Harmony saldırıyı fark ettikten hemen sonra saldırganı tespit etmek ve çalınan varlıkları geri almak için birden fazla siber güvenlik ortağı, uzmanı ve FBI ile iletişime geçti.

Ayrıca ekip, saldırganla iletişim kurarak onlara bir işlem üzerinden adreslerine gömülü bir mesaj gönderdi. Harmony, Horizon köprüsündeki yeni işlemleri de durdurduğunu açıkladı. Şirket yaklaşık 100 milyon doların nasıl çalındığını ya da mevcut güvenlik açığının ne olduğunu açıklamadı.

Şirket konuyla ilgili olarak son yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen kullanıcılara paralarını nasıl geri vereceklerine dair stratejiler geliştirdiklerini ve bunun hakkında topluluğun bilgilendirileceğini söyledi. Harmony, saldırıdan etkilenen herkese hitap edecek bir çözüm üzerinde çalışıyor.