Son birkaç yıldır Japonya, Web3 devrimini stratejik olarak kolaylaştırıyor…

HashPort Group, Japon Web3 piyasasının temel oyuncuları arasında bir lider olarak, alanını sürekli genişletiyor ve “Japonya’yı blockchain ile yenileme” konseptini aşamalı olarak gerçekleştiriyor.

Uyumun ön saflarında yer almak: Japonya’nın ilk IEO’sunu başlatmak için Coincheck ile partner oldu

HashPort Group, 2018’deki kuruluşundan bu yana, Japon pazarında uzmanlaşmış blockchain ile alakalı bir danışmanlık ve sistem çözümü sunan HashPort’un yanında NFT’lerde uzmanlaşmış kamuya açık bir zincir olan HashPalette’i de içeren blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Temmuz 2021’de, Japonya pazarında NFT’ler için oluşturulan kamuya açık zincir Palette Chain, Japonya’nın ilk IEO’sunu başlatmak için Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coincheck ile partner oldu ve 938 milyon JPY’lik (yaklaşık 6,7 milyon USD) orijinal hedefin 24,1 katı olan taahhütlerde toplam 22,45 milyar JPY’nin (yaklaşık 160 milyon USD) üzerinde PLT token aldı. En nihayetinde Japon kripto para yatırım pazarında büyük ilgi çekti. Aynı zamanda, Palette Chain’in resmi NFT pazaryeri olan “PLT Place” 370.000’den fazla kullanıcıya ulaşarak Japonya’daki en büyük NFT pazarlarından biri haline geldi.

Ek olarak, HashPort birçok üst Japon yatırımcı ve ünlü geleneksel kurumlar tarafından da tercih edildi.

HashPort Group halihazırda aşağıdaki girişimler üzerinde çalışıyor:

  • Web3’e girmek ve SBT (SoulBound Tokens) kullanmayı amaçlayan şirketlere daha güçlü destek sağlamak için HashPort’un danışmanlık hizmetini ve teknik ekibini genişletmek.
  • Büyük Japon IP’lerini satın alarak, bunları HashPalette ile ilişkili NFT ürünlerini geliştirmek için kullanmak ve bu ürünleri global pazara genişletmek.
  • İşi genişletmek, sağlamlaştırmak ve iş genişlemesine eşlik eden karmaşık yasal uyuma yanıt vermek için bir uyumluluk yönetim sistemi ve ilgili personeli teminat altına almak için 2 milyar JPY’nin (yaklaşık 15 milyon USD) üzerinde para topladı. HashPort’un yatırımcıları arasında UTEC (The University of Tokyo Edge Capital Partners Co., Ltd.), Japonya’nın Elon Musk’ı olarak da bilinen profesyonel yatırımcı Yusaku Maezawa ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation vb. kurumlar bulunuyor.
KaynakYahoo