Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) sanal varlıklara ilişkin düzenleyici çerçevesini iki ek yatırımcı koruma önlemiyle güncelledi.

Güncellemeler, yatırımcılara sanal varlıklarla ilgili ürünler sunmakla ilgilenen aracılara yönelik yapıldı. Yeni yatırımcı koruma önlemleri özellikle karmaşık ürünler olarak kategorize edilen sanal varlıklar için geliyor. Bu tür karmaşık bir ürüne örnek olarak düzenleyici kurum, denizaşırı bir sanal varlık, türev olmayan borsa yatırım fonu örneğini veriyor.

İlk güncelleme bir satış kısıtlamasını içeriyor. Düzenleyicinin açıklamasında, karmaşık ürünler olarak kabul edilen sanal varlıklarla ilgili ürünlerin yalnızca profesyonel yatırımcılara sunulması gerektiği belirtildi. İkinci güncelleme ise aracılara, müşterilerinin sanal varlıklara veya sanal varlık ürünlerine yatırım yapma konusunda bilgi sahibi olup olmadıklarını değerlendirmek için bir yol belirleme görevi veriyor. Bu “sanal varlık-bilgi testi”, aracı bir işleme devam etmeden önce geçilmesi gereken bir test. Ancak aracı, testte belirtilen bilgiye sahip olmayan müşterilerle, sadece müşteriye yeterli eğitim vermesi halinde işlem yapmaya devam edebilecek. Kurumsal profesyonel yatırımcılar ve nitelikli kurumsal profesyonel yatırımcılar bu testten muaf olacak.

SFC tarafından yapılan duyuruda konuya yönelik kullanılan ifadeler şöyle: “SFC ve HKMA, sanal varlıklarla ilgili faaliyetlerde bulunmak isteyen aracılar için sağlanan mevcut politikalarını gözden geçirdi. Politika, aracılar yoluyla perakende erişimini daha da genişletmek ve yatırımcıların uygun güvencelerle aracılara ve aracılardan sanal varlıkları doğrudan yatırmalarına ve çekmelerine izin vermek isteyen sektör talepleri ışığında güncellenmiştir.

Hong Kong’da blockchain girişimleri için 100 milyon dolarlık fon

KaynakThe Block