CBDC projelerine bir yenisi daha eklendi. İşte detaylar…

Başlarken…

CBDC nedir?
“Central Bank Digital Currency”nin ilk harflerinden oluşan CBDC terimi, “Merkez Bankası Dijital Para Birimi” ifadesini özetler. Merkez bankaları tarafından üretilip dağıtılan dijital para birimi şeklinde tanımlanabilir.

>>
İsrail Merkez Bankası (Bank of Israel), Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ve kısa adı BISIH olan Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi arasındaki üçlü iş birliği mutabakatı ile yıl sonuna kadar CBDC çıkarılması amaçlanıyor.

BISIH’ın öncülük edeceği ‘Sela’ ismi verilen projede CBDC mimarisinin veri güvenliği ve siber saldırılara karşı direnci gibi konular derinlemesine incelenecek.

HKMA Genel Müdür Yardımcısı Howard Lee, Howard Lee, “Siber güvenlikte küresel bir lider olan İsrail’in uzmanlığı ile ortak projenin bulgularının CBDC hakkındaki bilgi birikimine katkıda bulunacağına ve fayda sağlayacağına güvenimiz tam.” Dedi.

İsrail Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Andrew Abir, “Ödeme dünyasındaki rekabeti artıracak verimli bir sistem geliştirmek, olası bir İsrail CBDC’sine yönelik başlıca motivasyonlarımızdan biri… İsrail’in siber güvenlik konusundaki deneyimi, CBDC’lerle ilgili küresel araştırmaları desteklemek için de harika bir fırsat.” Dedi.

Ayrıca İsrail Merkez Bankası, CBDC’nin “müşteriler için daha az finansal risk, daha fazla likidite, daha düşük maliyetler, artan rekabet ve daha geniş erişim” özellikleri taşıdığını ifade ediyor.

İsrail Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya atıfta bulunan Bloomberg, projenin 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacağını ve iki katmanlı bir CBDC’nin kullanılacağını kaydetti.

Kaynakblockchain.news