Doğu Asya ülkesinde kurulacak startup hızlandırma stratejileri ile Web3 girişimlerinin bölgede büyüme kaydetmesi bekleniyor…

Hong Kong Yasama Konseyi üyesi Jonny Ng Kit Chong’un da aralarında bulunduğu yeni kurulacak startup hızlandırma programı ile 3 yıl içerisinde yaklaşık 1000 adet Web3 işletmesinin operasyonlarının bölgeye çekilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Söz konusu hedefin Hong Kong hükümetinin Singapur ile rekabet edebilecek bir kripto merkezine dönüşme projesinin bir parçası olduğu ifade edildi.

Söz konusu amaç doğrultusunda Hong Kong’lu startup’ların ofis ihtiyaçları için hükümet tarafından yönetilen ve Cyberport olarak bilinen bir emlak şirketi ile iş birliği yapılacağı belirtildi. Destekler bununla sınırlı değil…

Tanınmış politikacı ve mühendis Jonny Ng Kit Chong, 40 farklı şirketle birlikte çalıştığını, dolayısıyla startup’ların ihtiyaç duyacağı alanlara erişiminin olduğunu söyledi…

Hong Kong Web 3.0

Bu şirketlerden biri, 2016 yılında Casper Wong ile birlikte kurduğu G-Rocket adlı bir start-up hızlandırıcı. Casper Wong da bu şirketin kurucu ortaklarından biri durumunda. Wong şu anda şirketin CEO’su ve 23 Aralık’ta South China Morning Post’a şirketin başlattığı yepyeni projeyi açıkladığı bir röportaj verdi ve bunu “Hong Kong Web 3.0” olarak adlandırıldı.
Ayrıca ilk hedeflerinin 100 Web3 girişimine yardımcı olmak şeklinde özetlerken üç yıl içerisinde de daha önce vurguladığımız 1000 girişime ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Son olarak, 8 Aralık’ta Hong Kong Yasama Konseyi, Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörizm Finansmanıyla Mücadele (AML/CTF) sistemini, sanal varlık hizmeti sağlayıcılarının yanı sıra geleneksel finansal kurumları da kapsayacak şekilde revize etti. Bu adım, artan kara para aklama ve terörizmin finansmanı tehdidiyle mücadele için atıldı.