Cyberport için Güneydoğu Asya’nın yeni Web3 güç merkezi tanımı yüksek sesle dile getiriliyor…

Ofislerle çevrili iş parkı Cyberport’un son 1 yılda 150’den fazla Web3 şirketine ev sahipliği yaptığı kaydedildi. Bu kapsamda Hong Kong’taki teknoloji ekosistemi Cyberport için Güneydoğu Asya’nın yeni Web3 güç merkezi tanımı yüksek sesle dile getiriliyor.

Cyberport’ta toplamda 1900’den fazla şirket konumlanıyor ve bunlardan 6’sının unicorn statüsünde olduğu ifade ediliyor. Ayrıca şirketlerden birinin Hong Kong’ta Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan (SFC) lisans alan ilk sanal varlık hizmet sağlayıcılarından (VASP’ler) biri olma başarısına ulaştığı kaydediliyor.

Cyberport’taki önde gelen Web3 firmaları arasında dijital para birimi platformu Hashkey Group, ConsenSys ve Web3 VC firması Animoca Brands de yer alıyor. Araştırma ve geliştirmeye verilen önem göz önüne alındığında uzmanlar, birkaç Web3 hizmet sağlayıcısının ekosistemde büyük operasyonlar oluşturabileceğine inanıyor…

Öte yandan şirketlerin bölgeye taşınmaya karar vermeden önce emlak durumu, Hong Kong’daki yetenek arzının derinliği ve sınır ötesi veri akışının durumu hakkında netlik aradığı bilgileri paylaşılıyor. Bu noktada bölgenin yetenek havuzunun küresel göç yoluyla derinleştirilmesinin planlandığı belirtiliyor.

Hong Kong’un bölgedeki önde gelen Web3 merkezlerinden biri olma hedefi biliniyor ve bu yöndeki gelişimi ilgiyle izleniyor.

KaynakCoingeek