Red Date Technology isimli şirket, UDPN adını verdiği SWIFT benzeri projeyi duyurdu…

Hong Kong merkezli blockchain şirketi Red Date Technology, kısa adı UDPN olan Universal Digital Payment Network – Evrensel Dijital Ödeme Ağı projesini duyurdu. İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen World Economic Forum kapsamında duyurulan UDPN, “stablecoin’ler ile CBDC’ler arasında, bankacılıkta kullanılan SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) benzeri bir sistem” şeklinde özetleniyor.

Bu kapsamda bir dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) projesi olan UDPN, SWIFT ağının bankalara sunduğu işleve benzer bir çözümü blockchain tarafında sağlayacak.

Öte yandan projenin geliştirilmesine Red Date Technology’nin yanı sıra Almanya merkezli GFT Technologies ve Birleşik Krallık merkezli hukuk firması DLA Piper gibi B2B şirketlerinin de katkı sunacağı kaydedildi.

Proje ile ilgili olarak şu açıklamalara yer verildi;

 “SWIFT ağının, farklı ödeme sistemlerindeki finansal kurumlar arasında mesajlaşma için orijinal ortak standardı oluşturması gibi, UDPN de yeni nesil CBDC’ler ve stablecoin’ler için aynı amaca hizmet edecek.”

SWIFT, dünya çapındaki finans kuruluşlarının finansal işlemlerle ilgili bilgileri güvenli, standartlaştırılmış ve güvenilir bir ortamda gönderip almasını sağlayan bir ağ olarak tanımlanabilir.