Yorumlar, ABD ve Fransa’nın DeFi’ı düzenlemeye ilişkin yeni raporlar yayınlamasının hemen ardından geldi…

Hong Kong’ta geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinin lisanslama gereklilikleri ve düzenlemelere tabi tutulabileceği kaydedildi.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndaki (SFC) aracıların geçici başkanı olan Keith Choy, DeFi faaliyetlerinin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Tüzüğü (SFO) kapsamına girmesi durumunda, geleneksel finansal faaliyetlerle aynı düzenleyici gerekliliklere tabi olacağını belirtti.

Choy, açıklamalarını Hong Kong’daki Web3 Festivali’nde yaptı. ABD ve Fransa da son zamanlarda DeFi düzenlemeleri hakkında raporlar yayınlamıştı.

Choy, “Merkeziyetsiz bir platform, sanal varlıklarda ticaret yapılmasına izin verirse ve bu, SFO tarafından tanımlandığı gibi menkul kıymetler veya vadeli işlemleri de içerirse, platform ve işletmecilerin Tip 7 lisansı sahibi olması gerekiyor” diye ekledi. Choy’a göre, Hong Kong’da halka toplu yatırım şeması sunmak, yetkilendirme gereksinimlerine tabi…

Choy’a göre DeFi, finansal istikrar ve sınırlı şeffaflık konuları nedeniyle düzenleyiciler için sorunlar yaratıyor. Ayrıca, veri azlığı, düzenlenmemiş firmalar ve faaliyetler nedeniyle piyasa bütünlüğü sorunları, fiyat manipülasyonu, ön alım işlemleri ve yatırımcı koruma endişeleri de vurgulanıyor.

Son olarak SFC, Aralık 2022’de sanal varlık platformlarıyla ilgili riskler konusunda yatırımcıları uyaran bir açıklama yayınlamıştı.

KaynakCoindesk