Hong Kong’da kripto odağındaki yeni düzenlemeler 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi…

Mayıs’ın ortalarında Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kripto para düzenlemesine ilişkin çalışmalarını tamamlayarak kapsamlı bir çalışmaya imza attı.

Daha önce başta Çin olmak üzere birçok Asya ülkesi kripto paraları yasaklayıcı bir tavırda politika izlerken Hong Kong’un düzenleme kararı ve Çin’in ilk kez devlet televizyonunda Bitcoin yayını yapması gibi gelişmelerle son dönemde bu ülkelerin düşüncelerini değiştirmeye başladıkları görülüyor.

Bu açıdan kapsayıcı bir politika ile yatırımcıların korunması ve risk yönetimine odaklanan Hong Kong’da yeni düzenlemeler 1 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Böylece birçok kripto para borsası da Hong Kong’da kripto para hizmeti vermeye başlayabilecek ve ülkedeki tüm vatandaşlar resmi olarak kripto para alım satım faaliyetlerini gerçekleştirebilecek.

Kripto dünyası açısından 2023’te adından sıklıkla söz ettiren Hong Kong’tan ekosisteme dair ılımlı adımlar gelmeye devam ediyor.

Öte yandan son aylarda sık sık konuşulan ve kısa süre önce nihayet resmiyet kazanan Hong Kong’un kripto para hamlesi bu noktada birçok projenin pozitif performans göstermesini sağladı.