Önde gelen halka açık tabaka 0 blok zinciri olan Horizen, seçkin bir Web3 altyapı sağlayıcısı olan Ankr ile stratejik birlik kuracağını duyurdu.

Ortaklıkla birlikte Ankr, Finbold (finansal haber platformu) ile paylaşılan bilgiye göre, Horizen’in yeni geliştirdiği Ethereum sanal makinesi (EVM) ile bağdaşan akıllı sözleşme platformu EON için, ilk Uzaktan Prosedür Çağrısı (RPC) sağlayıcılarından biri olacak.

İşbirliği, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT’ler gibi çok yönlü kullanım durumlarına olanak tanırken genişlemekte olan EON ekosistemine daha fazla erişilebilirlik, ölçeklenebilirlik ve güvenilirlik sunma hedefi taşıyor.

Horizen ekosistemi

Horizen’in EON’u, Horizen ekosisteminde kullanılabilir olacak, çoklu akıllı sözleşme yan zincirleri arasında ilk sıralarda ve EVM (Ethereum sanal makinesi) ile tamamen uyumlu. Ankr tarafından sağlanan son teknoloji Web3 altyapısı ve hizmetleri, Horizen EON’un hem genel performansını, hem de hem geliştiriciler hem de son kullanıcılar için erişilebilirliğini büyük ölçüde artırmasını mümkün hale getirme iddiasında.

EON, Ankr tarafından sağlanan yüksek performanslı RPC (remote procedure call: Uzaktan prosedür çağrısı) düğüm mimarisi sayesinde, herhangi bir talebin üstesinden gelebilecek kapasiteye sahip olacak ve bu da EON’un daha ölçeklenebilir ve faydalı olmasını sağlayacak.

Horizen Kurucu Ortağı Rob Viglione şunları belirtti:

“Horizen ve Ankr arasındaki işbirliği, EON ekosisteminin yeteneklerini önemli ölçüde yükseltecek ve hem geliştiricilere hem de kullanıcılara emsalsiz bir itibar sunacak. Ankr’ın ileri teknolojisi ve geliştirici araçları seti, yalnızca EON’un ölçeklenebilirliğini ve erişilebilirliğini desteklemekle kalmayacak, öte yandan geliştiricilerimizi farklı kullanım durumlarında yenilikçi, güvenli ve efektif dApp’ler oluşturmaları için güçlendirecektir.”

Ankr ortaklığı

Ortaklığın bir ögesi olarak Ankr, EON üzerinde akıllı sözleşme uygulamalarının oluşumu ve dağıtımı sürecini basitleştirecek bir dizi geliştirici aracını kullanıma mümkün kılacak. Liquid Staking Yazılım Geliştirme Kiti (SDK), Web3 Gaming SDK ve AppChains as a Service (hizmet olarak uygulama zinciri), yenilikçi, ölçeklenebilir ve çok amaçlı Web3 uygulamaları yaratmak için EON’daki dApp geliştiricilerinin ulaşabileceği araçlardan sadece birkaçıdır.

Ankr’ın Ürün Başkanı Josh Neuroth şunları söyledi:

“Horizen ile işbirliğimiz, Ankr’ın sıfır bilgi hareketi aracılığıyla yükseltilen, yenilikçi çözümler oluşturmak isteyen geliştiricilere olan bağlılığının bir delilidir. Ankr, EON’a kolayca erişilebilen bağlantılar sağlayarak, Web3’ün bir sonraki milyar kullanıcısına ölçeklendirilmesinde, can alıcı bir role sahip olan akıllı sözleşme teknolojisinin öncülüğünü güçlendirmeye destek olabilir.”

Neticede, bu ortaklık aracılığıyla, EON ekosistemi çok yakında fazla sayıda merkezi olmayan uygulama ve hizmete ev sahipliği yapabilecek. Ankr’ın Web3 altyapısı, EON’un EVM uyumluluğu ve Horizen’in sıfır bilgi özellikli (%100 doğru) çapraz zincir protokolü ile birlikte, blok zinciri geliştiricileri ve son uygulama kullanıcıları için izinsiz, karşılıklı çalışabilir ve isteğe göre özgünleştirilebilir bir blok zinciri ortamı yaratacak.

Bazı terimler ve açıklamaları

Horizen: Birçok platforma uyumlu bir şekilde tasarlanmış merkeziyetsiz bir blokchain projesidir. Proje sayesinde blockchain teknolojisinin kullanımıyla ilgili sorunlara çözüm bulmak hedeflenmiştir. (www.tradingview.com)

EON: Bulut tabanlı iş geliştirme platformu (cloud-based)

Ankr: Ankr, 2017 yılında, merkezi olmayan internet olarak da bilinen Web3’ün geliştirilmesi için CEO Chandler Song tarafından kuruldu. Blockchain (ortak veri paylaşımı, yazılım) tabanlı cross-chain (blok zincirleri birbirine bağlayan teknoloji) alt yapısıdır. (Wikipedia)

Tabaka 0(layer 0): Blockchain sisteminin altında çalışan ağ yapısıdır.

Web3: İnternet’in, merkezi olmayan ve genel blok zincirlerine dayalı sürümü için bir fikirdir. (Wikipedia)

DeFi: merkezi olmayan finans kuruluşu. “Decentralized finance”

EVM: milyonlarca yürütülebilir projeye sahip merkeziyetsiz bilgisayar gibi davranan hesaplama motoru.

RPC node: kullanıcının blok zincirindeki veriyi okumasına ve diğer ağlara işlem göndermesine olanak tanıyan bir bilgisayar sunucusudur.

dApp: Decentralized application. Merkezi olmayan uygulama, bilgi işlem, blok zinciri.

SDK gaming: SDK’lar mobil oyunlardır.

Sıfır bilgi hareketi: Sadece ifadenin doğruluğunu bilmek, doğrulayıcı için yeterli bir gerçektir.

KaynakFinbold