CB Insights, How Blockchain Could Disrupt Banking başlıklı en son raporunu yayımladı.

“Blockchain, ödeme işlemlerinden özel piyasada paranın nasıl toplandığına kadar her şeyi dönüştürüyor. Peki geleneksel bankacılık sektörü bu teknolojiyi benimseyecek mi yoksa blockchain onun yerini mi alacak?” şeklinde başlayan How Blockchain Could Disrupt Banking (Blockchain bankacılığı nasıl bozabilir) başlıklı raporun ilk kısımları, teknolojinin son 10 yıldaki yükselişine işaret ediyor. “Niş Bitcoin fanatiklerinin” ilgisinin çok ötesine geçtiği  tespitinin ardından da bankacılık sektöründeki uzmanlardan yatırımcılara kadar hemen herkesin ana akım konuşmalarına dahil olduğu belirtiliyor…

Öte yandan şüphelerin devam ettiği de hatırlatılıyor. Örneğin 2017 sonbaharında JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon’ın Bitcoin ile alay ettiği, Goldman Sachs’ın kıdemli başkanı Lloyd Blankfein ise, bir gecede yüzde 20 oranında hareket eden bir şey para değil, dolandırıcılık için bir araçtır, demişti.

CB Insights’ın son raporunda tüm şüphelere karşın blockchain ve DLT teknolojisinin bankacılık unsurlarının yerini alıp alamayacağı ya da devrim yaratma ihtimaline yönelik soruların sorulmaya devam edildiği ifade ediliyor.

Devamında blockchain teknolojisinin ödeme, vb. transferler için üçüncü taraflardan doğrulama ihtiyacını azaltarak geleneksel banka havalelerine dair işlem sürelerini kısaltan, güvenli ve ucuz bir yöntem olduğu kaydediliyor…

“Blockchain, ödeme işlemlerinden özel piyasada paranın nasıl toplandığına kadar her şeyi dönüştürüyor. Peki bankacılık sektörü bu teknolojiyi benimseyecek mi yoksa onun yerini alacak mı” İşte bu soru ve daha fazlasının yanıtlarını arayan raporu buraya tıklayarak kısa bir kayıt işlemi sonrasında edinebilirsiniz.