Teknoloji devi Huawei ve kripto para sektörünün öncü firmalarından CoinTR, 2024 Mobil Dünya Kongresi‘nde dikkat çeken bir iş birliği duyurusu yaptı. Türkiye’de Web3 altyapısını güçlendirme ve sektörün geniş kitleler tarafından benimsenmesini hedefleyen bu stratejik ortaklık, teknoloji ve finans dünyasında yeni bir dönem açmayı hedefliyor.

Huawei, yenilikçi bulut çözümleriyle zaten dikkat çeken bir isimken, CoinTR ise hızla büyüyen kripto para dünyasında yerel bir başarı hikayesi olarak öne çıkıyor. Bu iş birliği, Huawei’in teknolojik altyapı ve bulut çözümleri ile CoinTR’nin Web3 ve Blockchain uzmanlığını birleştirerek, Türkiye’de dijital dönüşümü yeni bir seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Huawei Cloud Türkiye CEO’su Frank Ma yaptığı değerlendirmede, “Web3 ve bulut inovasyonu özelinde CoinTR ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Gelecekte, işletmelerin değerini en üst düzeye çıkarmak için, Web3’ün avantajlarını birlikte keşfedecek ve yenilikler yapacağız. Teknolojinin en büyük cazibesi herkese fayda sağlamak ve dijital dünyada kimseyi geride bırakmamaktır. Bir bilim ve teknoloji kuruluşu olarak, her yeni teknoloji ve yeni endüstri için, Tech for Good vizyonuna inanıyoruz. Huawei Cloud’u tercih ettiği için CoinTR’ye teşekkür ediyor, bu stratejik işbirliğinin gelecekteki projelerimiz için de iyi bir başlangıç olacağına inanıyoruz” dedi.

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu ise yaptığı açıklamada, “Blockchain, Web3 ve dijital teknoloji altyapısını geliştirmeyi amaçladığımız Huawei Cloud iş birliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. İkinci yıldönümümüzü kutlarken, küresel teknoloji ve finans topluluklarıyla önemli ortaklıklar kurduk. CoinTR, İstanbul merkezli olmasına rağmen, ulusal sınırları aşan vizyona sahip. Misyonumuz, Türkiye’nin bir finans merkezi olmasına katkıda bulunmak, kripto ve blok zinciri alanında eğitim ve yeniliği teşvik ederek, yerel ekosistemi desteklemektir. Eğitimin önemine inanıyor, üniversiteler, kurumlar ve STK’larla iş birliği içinde, kripto okuryazarlığını ve dijital teknolojilerin anlaşılmasını teşvik etmek için çalışıyoruz” dedi.

Bu iş birliği, Web3 uygulamaları ve çözümlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için teşvik edici bir ortam sunuyor. Eğitim ve altyapı gelişimi ile desteklenen bu ortaklık, dijital ekonomiye katkı sağlama potansiyelini artırıyor ve Türkiye’nin teknoloji ve finans alanındaki konumunu güçlendiriyor. Huawei ve CoinTR‘nin bu stratejik iş birliği, teknoloji ve finans sektörlerinde önemli gelişmelerin önünü açmayı hedefliyor