Dünyanın önde gelen dijital varlık hizmet sağlayıcılarından biri olan Huobi Group, Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC) ile dijital para birimi değişim sağlayıcısı olarak kaydını tamamladı. Bu, şirketin ülkede dijital para borsası hizmetleri sunabilmesi için ilk adıma işaret ediyor ve aynı zamanda Huobi Group’un küresel genişlemesindeki en son uyumluluk kilometre taşıdır.

Huobi Global, AUSTRAC’a başarılı bir şekilde kaydolduktan sonra ilgili düzenlemelere göre dijital para birimi ile itibari para (Avustralya veya yabancı para birimi), itibari para ile dijital para birimi (Avustralya veya yabancı para birimi) ile hizmet sağlayabilir.  Huobi Global, kayıt statüsünü aldıktan sonra OTC hizmetleri sunmak için çalışmalarına başlayacak.

Huobi Group CFO’su Lily Zhang şunları söyledi: “Kullanıcılarımıza profesyonel ve güvenli hizmetler sunmak için yalnızca bu ilke altında sektörle birlikte büyüyebileceğimize inandığımızdan, güvenliği ve uyumluluğu her zaman en yüksek önceliklerimiz haline getirdik. Uyumlu büyümeye olan bağlılığımızı gösteren, küresel olarak aldığımız artan sayıda lisans ve tescili görmekten memnuniyet duyuyoruz. Küresel genişlememizi sürdürmek için bu ivmeyi sürdürmeyi amaçlıyoruz.”

Dünya çapında kripto para alım satım hizmeti sunan en eski dijital varlık borsalarından biri olan Huobi Group, 2017’den beri uyumlu bir büyüme için çalışıyor. Bugün itibariyle Huobi Group, Güney Kore, Japonya ve Cebelitarık da dahil olmak üzere bir dizi ülke ve bölgede kripto para birimiyle ilgili çeşitli hizmetler için lisanslıdır.

Sadece bir hafta önce Huobi Group, VARA gereklilikleri uyarınca bir lisans başvurusu yaparken Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) tarafından MVP geçici onayı aldı. Lisans, Huobi’nin BAE merkezli kuruluşu olan Huobi Investment FZE’nin, VARA’nın özel “test-uyarlama ölçeği” modeli tarafından belirlenen parametreler dahilinde eksiksiz bir sanal varlık borsa ürünleri ve hizmetleri paketi sunmasını sağlayacak.

Haziran ayı sonlarında Huobi Group, Dubai’deki yenilikçi teknoloji şirketleri için DIFC lisansını aldı. Aynı ayda, ülkede düzenlenmiş bir borsa, para veya değer transferi hizmetleri ve kripto OTC işlemleri hizmetleri işletmesini sağlayan Yeni Zelanda Finansal Hizmetler Sağlayıcı Kaydı’nda (FSPR) listelendi.