Huobi Group’un küresel yatırım kolu olan Huobi Ventures,  Yıllık Özet ve Görünüm Raporunu yayınladı.

Geçtiğimiz yıl, küresel blockchain ve kripto para sektörlerinde köklü değişiklikler görüldü. Bitcoin’in piyasa değeri trilyon doları aştı, NFT’lerin popülaritesi zirve yaptı ve Axie Infinity, Animoca Brands ve YGG gibi önde gelen GameFi şirketleri etkileyici dönüm noktalarına ulaştı. Ancak hızlı büyüme, 2 milyar ABD dolarının üzerinde varlık kaybına yol açan güvenlik olayları da dahil olmak üzere sektördeki sorunları da ortaya çıkardı. Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Rusya-Ukrayna çatışması ve Fed para politikasının sıkılaşmasına ilişkin korkular piyasayı gergin hale getirdiği için, blockchain sektörü 2022’ye sert bir başlangıç yaptı.

Piyasaya belirsizlikler hakimken, 2022’nin geri kalanına nasıl hazırlanmalıyız? Huobi Ventures’ın Yıllık Özet ve Görünüm Raporu, geçtiğimiz yıl içinde meydana gelen önemli olayları ele alıyor ve 2022’de neler olabileceğine dair iç görüleri içeriyor.

2022’de gözler, merkezi olmayan yapısı ve temel blockchain altyapısı, değer dağıtımı, gizlilik, bant genişliği, depolama işleme ve yetkilendirme ile ilgili yaygın Web 2.0 sorunlarını çözebilecek Web 3.0’da. Yeni nesil bir internet teknolojisi, mevcut altyapı sınırlamalarını aşabilir ve önümüzdeki 5-10 yıl içinde yeni olanaklar açabilir.

Ethereum baskın platform olmaya devam etse de rakip zincirler pazarın genişleyen ihtiyaçlarını karşılamak için büyüdü ve çok zincirli ağlar giderek daha önemli hale geldi. USDT, stablecoin lideri olarak hakimiyetini sürdürse de USDC’nin hem mevzuat taleplerini karşılayabilmesi hem de yeni DeFi varlıklarıyla serbestçe etkileşime girebilmesi gibi avantajları var. Sermaye verimliliği ve kurumsal likidite sunan teminatsız borç verme protokolleri, aşırı teminatlı borç verme protokolleriyle dolup taşan bir piyasa karşısında büyük bir potansiyel sergilemekte.

2022’de NFT’lerin değeri, basit şifreleme ve sanat koleksiyonundan, gelişen Web 3.0 ekonomisinde sahiplik ve üyelik kanıtına doğru değişiyor. Düşük likidite ve dar alım-satım havuzu büyümesini hala engellese de sosyal tokenler olarak değerleri Web 3.0 ve GameFi dünyasında kritik bir rol oynayacak. Gamefi, sahiplik, birlikte çalışabilirlik ve kazanmak için oynama gibi yeni kavramları tanıtarak geleneksel oyunları dönüştürürken, NFT’ler Web 3.0 dünyasına ana ağ geçidi olarak yerlerini sağlamlaştıracak.

Küresel makro ekonomideki dalgalanmalara rağmen, kripto para birimlerinin temelleri her zamankinden daha güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Giderek daha fazla kurum, enflasyon ve diğer varlık sınıfları için düşük yatırımcı duyarlılığı karşısında portföylerinin bir kısmını Bitcoin için ayırıyor. Bu etkenler, küresel çapta olgunlaşan hükümet mevzuatları ve politikalarıyla birleştiğinde, kripto para sektöründe uzun vadeli büyüme için zemin hazırlıyor.

Raporun tamamını buradan indirebilirsiniz.