Geliştirilen yeni sistem, yüksek performanslı blockchain teknolojisinden yararlanıyor…

Hyundai Motor Company ve Kia Corporation, iş ortaklarının karbon emisyonlarının yönetimi için yapay zeka destekli, blockchain tabanlı Tedarikçi CO2 Emisyonu İzleme Sistemi’ni (Supplier CO2 Emission Monitoring System) tanıttı.

Kısa adı SCEMS olan sistem, veri şeffaflığı ve bütünlüğünü sağlama esasıyla karbon emisyonlarını tedarik zincirinin her aşamasında hesaplayabiliyor.

Söz konusu adımın “yüksek performanslı blockchain” etkinliğini kanıtladığı kaydedilirken iki öncü şirketin ilgili teknolojiyi, karbon emisyonu verilerine hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşma konusundaki kritik hedeflerini gerçekleştirmek için tercih ettikleri belirtildi.

Çözümün tedarikçiler açısından zaman alıcı ve maliyetli süreçleri devre dışı bırakarak karbon emisyonlarını doğru bir şekilde yönetmelerine katkı sağlaması bekleniyor.

Dünyada olduğu gibi Türkiye‘de de ilgi gören her iki markanın iş ortakları, yapay zeka (AI) ve yüksek performanslı blockchain teknolojisi ile işyerlerinde toplanan verileri ve karbon emisyon durumunu verimli bir şekilde izleyip uçtan uca yönetebilecek…

“Devrim niteliğinde bir yaklaşım…”

Hyundai Araştırma/Mühendislik Merkezi Başkanı Seung Hyun Hong, “SCEMS, yeni bir sürdürülebilir tedarik zinciri çağını başlatarak karbon emisyonlarını yönetme ve iklim değişikliği ile mücadele konularına yönelik devrim niteliğinde bir yaklaşımı başlatıyor.” dedi.

Karbon emisyonlarını yönetmek için blockchain teknolojisinin uygulanması, sektörde sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

KaynakHyundai Motor Group