IBM Automation’dan blockchain ve yapay zeka uzmanı Jerry Cuomo, ChatGPT’nin kurumsal kullanım için bazı “temel riskleri” beraberinde getirdiğini iddia etti.

IBM’in tanınmış blockchain uzmanı Jerry Cuomo, 2023’ün öne çıkan yapay zeka çözümü ChatGPT hakkında bir blog yazısı paylaştı. ChatGPT‘nin kurumsal kullanım için bazı temel riskler anlamına geldiğine işaret eden Cuomo’ya göre dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.

Blockchain uzmanının blog paylaşımına göre, işletmelerin ChatGPT’yi kullanmaya başlamadan önce göz önünde bulundurması gereken birkaç önemli risk faktörü var. Bu kapsamda Cuomo, “Verilerinizi ChatGPT’ye girdikten sonra, bunların nasıl kullanıldığı konusunda hiçbir kontrole veya bilgiye sahip değilsiniz,” diyor ve ekliyor: “bu tür kasıtsız veri sızıntısı, iş ortağı, müşteri veya müşteri verilerinin ChatGPT’nin eğitim verilerine sızdırıldıktan sonra genel kamuoyuna ifşa edilmesi durumunda yasal olarak işletmeleri tehlikeye sokabilir.”

Fikri mülkiyet ve veri sızıntısı riskleri…

Cuomo ayrıca fikri mülkiyet risklerine ve olası veri sızıntılarının işletmeleri açık kaynak anlaşmalarını ihlal etme olasılığına da değinerek şu ifadeleri kullandı: “Hassas üçüncü taraf veya dahili şirket bilgileri ChatGPT’ye girilirse, bu, sohbet robotunun veri modelinin bir parçası haline gelir ve ilgili sorular soran diğer kişilerle paylaşılabilir.”

Öte yandan ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, konuyla ilgili cevap hakkını kullandı ve “Veriler, ilgili sorular soran diğer kişilerle paylaşılmayacaktır.” Dedi.

Her halükârda ChatGPT ile ilgili tartışmalar daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor…

KaynakCointelegraph