JPMorgan Chase (JPM) tarafından yayınlanan yakın tarihli bir araştırma raporuna göre Çin’de metaverse pazarının büyüklüğü 4 trilyon doları görecek…

Halihazırda metaverse, temel olarak konsept sürümde (1.0), yani deneyim özelliklerini karşılayan sanal bir dünya durumunda. JPM, “Metaverse” prototipinin oyun alanında şekillenmekte olduğunu ve sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve internetin birleşimiyle oluşturulan sürükleyici dijital dünyanın Çin’in oyun pazarında derin bir etkisi olacağını kaydediyor.

JPMorgan analisti Daniel Chen, “Dijital dünya, “internet şirketlerinin ticari hizmetlerden daah fazla yararlanmasına ve harcanan internet süresini potansiyel olarak ikiye katlamasına yardımcı olabilir” diye açıklıyor.

Sonuç olarak şirket, Metaverse’in “uzun vadede her şeyi dijitalleştirebileceğine”, medya, telekomünikasyon, oyun, reklamcılık ve e-ticaret gibi alanlarda büyümeyi artıracağına işaret ediyor.

Alibaba, Baidu, NetEase, WIMI ve Tencent gibi birçok Çinli şirket, Metaverse’de liderliğe şimdiden aday. Büyük olasılıkla gelecekte Tencent, NetEase, Bilibili, Sea, Kafton ve Bandai Namco gibi Çinli İnternet ve eğlence şirketleri de başı çekecek.

Son olarak Çin İş Endüstrisi Araştırma Enstitüsü tarafından geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan bir raporda ülkenin, Metaverse pazar büyüklüğünün 2027’ye kadar sürekli bir büyüme trendini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynakblockchain.news