NASSCOM, dikkat çekici öngörüler sunan “Crypto Industry in India”(Hindistan’da Kripto Endüstrisi) başlıklı raporunu yayımladı…

Hindistan’da kripto endüstrisinin halihazırda sağladığı istihdam 50 bin kişiyi geçmiş durumda. “Hindistan’da Kripto Endüstrisi” başlıklı rapor ise bu rakamın 10 sene içerisinde 800 bine ulaşacağı öngörüsü ile 16 katın üzerinde bir büyüme tahmini sunuyor..

Rapordaki en çarpıcı öngörü ise ekosistemin sağlayacağı direkt ve dolaylı katkılar konusunda. Zira kripto endüstrisinin 2030’da dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ikinci ülkesine 184 milyar dolarlık ekonomik katma değer sağlama potansiyeline sahip olduğu iddia edildi. Söz konusu katkının yatırımlar ve kripto teknolojisi sayesinde sağlanacak tasarruflar üzerinden geleceği belirtildi.

CryptoTech endüstrisine dair tahmin

Binance’e ait kripto borsası WazirX iş birliği ile hazırlanan rapora göre ticaret, ödemeler, havaleler, perakende satış ve daha fazlasını içeren “CryptoTech” endüstrisi 2030 yılına kadar Hindistan’da 241 milyon dolar ve 2026 yılına kadar dünya genelinde 2,3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşabilir.

Şaşırtıcı büyüme

Hindistan global ölçekteki durağan atmosfere karşın gelişen bir kripto ekosistemine sahip. Üstelik bu gelişme, Hindistan’daki yoğun yasaklara rağmen kaydediliyor. Bu kapsamda Blockchain analitik firması Chainalysis tarafından paylaşılan yakın tarihli bir araştırmada ülkedeki kripto para sektörüne yönelik yatırımların 2022’de 6,6 milyar dolara ulaştığına, söz konusu büyüklüğün 2021’de 923 milyon dolar olduğuna işaret etmişti.

KaynakCoindesk