Meta Platforms’da Zuckerberg’in coşkusunu görünüşe bakılırsa herkes paylaşmıyor…

Meta Platforms; Facebook, WhatsApp, Instagram gibi devasa platformlar için bir çatı şirket vizyonu üstlense de gerek isim tercihi, gerekse CEO’su Mark Zuckerberg’in lansmanından itibaren gerçekleştirdiği açıklamalarla farklı boyutları temsil ediyor.

Metaverse’ü internetin geleceği olarak yorumlayan bu vizyon doğrultusunda yatırımlarını birçok noktada aralıksız devam ettiren Meta Platforms’da görünüşe bakılırsa herkes Zuckerberg’in coşkusunu paylaşmıyor.

Bazı şirket çalışanlarının iç çekişmelerden memnun olmadığı basına birkaç kez yansıdı. Geçtiğimiz yıl yönetici seviyesinde bir kişi The Wall Street Journal’a metaverse’ün “Mark Zuckerberg’in hakkında konuşmak istediği tek şey olduğunu” bildirdi.

Başka biri ise Metaverse’i geliştirmenin şirkette bir düzensizlik ve endişe kaynağı yarattığını iddia ederek, insanların hangi ürünü teslim edeceklerini, ne üzerinde çalışacaklarını bilmediklerini, hala tutarlı bir stratejinin bulunmadığını belirtti…

Meta Platforms CEO’su Mark Zuckerberg

Herkes Zuckerberg’in coşkusunu paylaşmıyor ama…

Hala tutarlı bir strateji görünürde olmayabilir ama Mark Zuckerberg’in metaverse taahhüdü katlanarak devam ediyor… Zira Meta Platforms CEO’su, bu alanda teknolojiler geliştiren Reality Labs’e yapılan harcamanın 2023’te daha da artacağını söyledi.

Geride bırakılan dönemde 20 milyar doların üzerinde kaynak ayrılan Reality Labs, uzun süredir zarar eden bir bölüm durumunda.

Meta hisselerinin 2022’de yüzde 70 civarında düşdüğü de buna eklenince tartışmalar daha da büyüyor.

Etki nereye uzanacak ve devasa büyüklükteki şirketin metaverse vizyonunda herhangi bir kesinti gündeme gelecek mi, işte bu soruların yanıtları merakla bekleniyor…

KaynakBithub