Metaverse projeleri ile ilgili programcıların yılda 1 milyon doları bulan gelirler elde ettiği iddia edildi…

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi durumundaki Meta, metaverse planlarını önceki yıllarda iddialı bir şekilde duyurmuştu. CEO’su Mark Zuckerberg’in de sıklıkla vurguladığı planların yanı sıra şirketin metaverse projelerini geliştirmekten sorumlu bölüm olan Reality Labs’in 2022’yi 13,7 milyar dolarlık devasa bir zararla kapattığı iddiaları basına yansımıştı. Aynı zamanda çalışan sayısını düşürme stratejisini kararlıkla uygulayan Meta ile ilgili şaşırtıcı bir iddia daha basına yansıdı.

The Wall Street Journal’da yayınlanan bir makalede Meta’nın metaverse projeleri ile ilgili programcıların yılda 1 milyon doları bulan maaşlara (aylık 80 bin dolar civarı) sahip olduğu bilgisi yer aldı.  İsmi açıklanmayan kaynaklara atfedilen iddiaya göre 600 bin dolar – 1 milyon dolar arasında bir maaş aralığı söz konusu.

Tüm bu yüksek segmentli yatırımlar, Zuckerberg’in metaverse’e dair uzun vadeli vizyonuna yönelik sarsılmaz bağlılığı ile örtüşüyor.

 

Büyük odak…

Meta, metaverse’e odaklanmış durumda ve bu durum organizasyon için çeşitli olasılıkları ve zorlukları beraberinde getiriyor. Bu noktada şirketin sanal gerçeklik programcılarına verdiği maaşlar kadar tazminatlar da göz önüne alınabilir.

Kaynakblockchain.news