New York Eyaleti Mali Hizmetler Departmanı Müfettişi Adrienne Harris, Signature Bank’in iflası ile ilgili dikkat çekici bir yorumda bulundu…

ABD’de Signature Bank, geçtiğimiz ayki iflasının ardından New York Community Bankası iştiraki Flagstar Bank tarafından satın alınmıştı. Gelişmenin yaklaşık bir ay sonrasında New York Eyaleti Mali Hizmetler Departmanı Müfettişi Adrienne Harris, Signature Bank’in iflası hakkında yorumda bulundu.

Harris, Meclis Mali Hizmetler Komitesi oturumu kapsamında Signature Bank’in iflasının kripto ile ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını söyleyerek sebebi şirketlerin bankayı kullanmayı bırakması şeklinde ifade etti.

“Mevduatların yaklaşık yüzde 20’si bankadan çekildi ve söz konusu mevduatların sadece yüzde 20’si kripto müşterilerine aitti” diyen Harris, buradan hareketle iflas gerekçesini kripto yatırımcıları ile ilişkilendiren sava karşı çıktı…

İlgili olayda bankadan çekilen yüklü miktarda mevduatın sadece birkaç gün sonrasında iflas duyurusu gelmişti. Öte yandan dijital varlık sektörü uzmanları, spekülasyonların bilinçli olduğuna vurgu yapıyor. Son olarak Blockchain Foundation, dijital varlık firmalarının ABD bankacılık sisteminden çıkarılmaya çalışıldığına iddiaların araştırıldığını açıkladı.

Bilindiği üzere gelişmelerin ardından Signature Bank yöneticisi Barney Frank, iflasın bankanın kripto şirketleriyle olan ilişkilerinden kaynaklı olduğunu ve bu nedenle regülatörlerin hedefi haline geldiğini belirtmişti. Frank, aynı zamanda eski ABD Kongre üyesi.

KaynakBloomberght