NFT-spor izdüşümünde 2023 için rekor büyüme beklentisine işaret eden analizler söz konusu…

Güncel araştırmalar, spor odaklı NFT’lerin 2022’de bir önceki yılın hacmini ikiye katlayarak 2,6 milyar dolarlık bir pazar haline geldiğini gösteriyor. Bu rakamın 2032’ye gelindiğinde 41,6 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Spor da topluluk, ortak değerler etrafında buluşma gibi kavramlarla NFT projelerinin temelindeki düşüncelerle uyum sağlıyor. Bu da NFT’yi bir kulübe, topluluğa, taraftar grubuna ait hissetmenin güçlü sembollerinden birine dönüştürüyor. Uzmanlara göre NFT ilerleyen dönemde tıpkı bir spor kulübünün atkısı, bir futbolcunun forması gibi, hayranların özel değer atfettiği bir dijital varlık halini alacak.

Türkiye’de spor ve sanat camiasından tanınmış isimleri de NFT projelerine destek veriyor.  Bu isimler arasında İlhan Mansız, Volkan Demirel de var ve pek çok tanınmış ismin NFT projelerine aktif olarak yatırım yaptığı biliniyor.

NFT’ler, 2023’ün ilk çeyreğine hızlı başladı

Öte yandan araştırma kuruluşu DappRadar tarafından yayımlanan yeni bir rapor, NFT’lerin yılın ilk çeyreğini 4,7 milyar dolarlık satış hacmiyle tamamladığını gösterdi.

NFT’ler, 2023’ün ilk çeyreğine hızlı başladı… DappRadar tarafından yayımlanan verilere göre NFT piyasasındaki ticaret hacmi 2023’in ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla %137 arttı.