Geçtiğimiz yıl iflas açıklayan Three Arrows Capital’in NFT’leri tasviye sürecinin bir parçası olarak bir müzayede evi tarafından satıldı…

Ünlü müzayede evi Sotheby’s, iflas etmiş kripto para hedge fonu Three Arrows Capital’in NFT’lerinin geçtiğimiz Cuma günü satıldığını açıkladı. Buna göre 7 adet NFT’ye toplamda 2,5 milyon dolar ödendi. NFT’lerden birinin 1 milyon doların üzerinde hatırı sayılır bir fiyata satıldığı, diğerlerinin ise 1,5 milyon dolara alıcı bulduğu belirtildi.

NFT’lerden “Fidenza #725“, 1 milyon doların üzerinde fiyatla satın alındı. Söz konusu NFT krem rengi, sarı, pembe ve siyah renklere sahip. DappRadar‘a göre Three Arrows Capital, 2021’de Fidenza #725’i 135 ETH karşılığında satın almıştı, bu da günümüzde yaklaşık 340 bin dolar ediyor. Bir müzayede evi tarafından 2 sene sonra yaklaşık 3 kat karla satıldığı görülüyor.

bu arada söz konusu müzayedenin Three Arrows’un tasfiyesinin bir parçası olduğu kaydediliyor.

Singapur merkezli Three Arrows, kripto para birimleri Luna ve TerraUSD’nin çöküşüyle 2022’de iflas eden ilk büyük kripto şirketiydi ve Haziran ayının sonlarında Britanya Virjin Adaları’nda iflas başvurusunda bulunmuştu.

Son olarak kripto haber sitesi The Block’a göre şirketin NFT’lerinin değeri 2022’de, iflas açıkladığı dönemde toplamda 22 milyon dolar değerindeydi. Buradan hareketle yaklaşık 10 kat daha düşük değerle satıldığı anlaşılıyor.

NOT: Görseller temsilidir.

KaynakThe Economic Times