Citi, Singapur Para Otoritesi tarafından başlatılan Project Guardian’ın bir parçası olarak ikili spot döviz alım satımlarını fiyatlandırmak ve icra için Blockchain tabanlı bir uygulama geliştirdi. Bu yenilikçi çözüm, fiyat tekliflerinin gerçek zamanlı akışını sağlayarak ve ticari işlemleri bir Blockchain üzerinde kaydederek, ticaret öncesi ve işlem dahil olmak üzere ticari yaşam döngüsünün tüm aşamalarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Citi’nin On-Chain çözümü, ticari verilerin değişmez, kriptografik olarak güvenli kayıt tutulmasını destekleyen bir Blockchain üzerinde ticari işlemleri kaydederken, fiyat tekliflerinin gerçek zamanlı akışını sağlıyor. Aynı zamanda, yalnızca bir teklifin veya işlemin taraflarının temel ticari ayrıntılara erişebilmesiyle, kurumsal uygulamalara ve geçerli olduğu durumlarda düzenleyici gerekliliklere uyum sağlanmasına olanak tanıyor.

Citi FX Satış Müdürü Sam Hewson şöyle konuştu:
“Küresel müşterilerimize, ister geleneksel raylar üzerinde ister Blockchain üzerinde olsun, ticaret yapmayı seçtikleri her yerde likidite, fiyatlandırma ve risk yönetimi sunmak için temel yetenekler oluşturmaya yönelik adımlar atıyoruz.”

Citi, Project Guardian girişimi kapsamında başvuru konusunda T. Rowe Price Associates ve Fidelity International ile iş birliği yaptı.

T. Rowe Price Associates’in Dijital Varlık Stratejisi Başkanı Blue Macellari şunları söyledi: “Kurumsal düzeyde kullanıcı dostu icra geliştirmek, gelecekteki ölçeklenebilirliğin anahtarıdır. Bu uygulama, uçtan uca Blockchain tabanlı ticari yaşam döngüsünün değerinin ortaya çıkarılmasına yönelik önemli bir ilk adımdır.”

Konuyla ilgili konuşan Fidelity International’ın APACxJ Dağıtımı Dijital Teklifler ve Ortaklıklar Başkanı Emma Pecenicic şunları söyledi: “Dağıtılmış defter teknolojisi, zaman içinde finansal sistemlerde devrim yaratacak ve finansal hizmetler ile alternatif yatırımlara erişimi demokratikleştirme potansiyeline sahip. Küresel bir varlık yöneticisi olarak, Blockchain FX Çözümü gibi teknolojik yenilikleri keşfetmek, süreçlerimize getirebileceği verimliliği anlamak ve sonuçta yatırımcıların yararına olmak üzere Citi gibi ortaklarla iş birliği yapmaya çok hevesliyiz.”

Project Guardian Nedir?

Singapur Para Otoritesi tarafından yürütülen Project Guardian, finansal istikrar ve bütünlüğe yönelik riskleri yönetirken varlık tokenizasyonu ve DeFi uygulamalarının fizibilitesini test etmeyi amaçlayan, finans sektörüyle iş birliğine dayalı bir girişimdir.