Merkezileşmemiş Özerk Organizasyonlar (DAOs), NFT’ler ve Twitter’ın her an her yerde olma özelliğini bir araya getiren bir deneyin ortaya çıkması sadece an meselesiydi…

Bir NFT koleksiyonu ve tek bir Twitter hesabı etrafında toplanan bir grup bireyi temsil eden Tweet DAO, bu deneye ilk örnek olarak beliriyor.

Deneyin temel fikri, DAO’nun kurucularının yumurtalar halinde NFT satmasına dayanıyor. NFT yumurtalarını alan kişiler, DAO’nun hesabı üzerinden satın alım yapılan gün içinde tweet atabiliyor. Bunu yaparken tweet’lerin kalitesi konusunda bir sınırlama söz konusu değil; herkes istediği tweet’i atmakta özgür.

Atılan tweet’lerden bir tanesi, American Pyscho filmi karakteri Patrick’ten alıntı yaparak, “Kendimle ilgilenmeyi, dengeli diyet yapmayı ve yoğum egzersiz düzenine inanıyorum. Sabahları yüzümde hafif şişkinlik varsa bir buz torbası koyuyor ve o esnada mekik yapıyorum. Artık 1,000 tane yapabiliyorum” diyor.

Yaratıcılarının hesap arkasında gizli durdukları deneyde, yumurtaları alan birçok kişi haliyle projeyi öven yorumlar yaparak, NFT satmak için ne kadar iyi bir yöntem bulunduğundan bahsediyor. Bir tanesi ise geçtiğimiz yıl değeri patlama yapan bir NFT’ye alıntı yaparak, “Bu fikir gördüğüm en salakça şey ama bir diğer Ether Rocks haline gelebilir” ifadesini kullanıyor.

Hesaptaki bazı tweet’ler kurucuların kendi NFT projesini öne çıkarırken, bazıları da kendi NFT’lerini satmaya çalışıyor. Tweet atan yumurta alıcılarından bir tanesi, tanesi 8.8 ETH’ye (yaklaşık 30,300 dolar) satılan Pudgy Penguin NFT’si satmaya çalışıyor.

Diğer tweet’ler çeşitli konular arasında mesajlar içeriyor. Bazıları UpOnly podcast’i gibi konseptler veya Do Kwon veya Elon Musk gibi kripto ile bağlantılı isimlere değinirken bazıları Milady Maker adlı NFT koleksiyonuna değiniyor. Bazıları ise Mors kodunda mesajlar atıyor.

NFT projesinde her koleksiyon 0.1 ETH ile 1 ETH arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Her 100 NFT satışında değer 0.1 ETH artıyor. Bu da, yaratıcılarının projeden 1.7 milyon dolar kazanabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan otomamasyon hesaplar ve ödemeler konusunda belli kısıtlamaları bulunan Twitter’ın hesabı kapaması da söz konusu. Bir tweet, Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey’e “Lütfen yasaklama” mesajı gönderirken, bir tanesi de “Bu tweet için henüz 2,000 dolar ödedim. Delilik ve dahilik arasındaki çizgi ne kadar ince” mesajını paylaşıyor.

KaynakThe Block Crypto