AntumID şirketi dünya üzerinde ilk olduğunu iddia ettiği blockchain tabanlı şifre yönetimi yazılımı yayınladığını duyurdu.

Blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemleri hızla gelişmeye devam eden bir sektör. Pazardaki birçok küçük ya da büyük oyuncu üzerine düşen payı almak için teknolojilerini geliştiriyorlar. Opera’dan Samsung ve General Motors gibi devlere kadar birçok firma blockchain tabanlı kimlik doğrulama sitemleri üzerinde çalışıyor.

AntumID ise geliştirdiği teknolojinin bir ilk olduğunu iddia ediyor. DigiByte blockchain üzerine kurulu olan ‘Digi-ID/AntumID DigiPassword Advanced’ adlı program blockchain tabanlı ilk şifre yönetimi olma uygulaması özelliğini taşıyor.

CryptoNewsZ’in haberine göre şu anda bu yöneticiyi Chrome uzantısı olarak indirerek kullanmak mümkün. Ücretsiz olarak indirilebilen yönetici kullanıcıların oluşturulan QR kodlarını tarayarak web sitelerine erişmelerini sağlıyor. Bu QR kodları, kullanıcı tercihleri yoluyla bir web sitesi uzantısı olarak üretiliyor. Uzantı aracılığıyla oluşturulan kod, ödeme yapmak, güvenli bir şekilde oturum açmak gibi birçok ama için kullanılabiliyor.

DigiByte’in blockchain’i yeni şifre yöneticisini daha güvenli hale getirirken aynı zamanda kullanıcılar için şifre alanlarının dağıtık bir süreçte oluşturulmasını sağlıyor.

DigiByte’ın yeni platformunun Web3’te veya merkezileşmemiş internette önemli bir rol oynaması bekleniyor. Merkezi olmayan internet için artan talep, özellikle sahtecilik faaliyetlerden etkilenenler tarafından gün geçtikçe artıyor. Bu kişiler merkezi olmayan seçenekler talep ediyor. Bununla birlikte herhangi bir güvenlik endişesi olmadan tüm şifrelerinizi tek bir yerde saklamak kullanıcılar için büyük bir artı olacak.