Hong Kong merkezli yazılım firması Only1 Limited, ‘Only1’ ismi verilen “sosyal NFT” platformunu duyurdu. İşte detaylar…

Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarından sonra şimdi de sosyal “NFT platformları” ile tanışıyoruz. Bu kapsamda bir ilk olarak Only1 Limited, Only1 web3 sosyal NFT platformunu tanıttı.

Birçok özellikle donatılan platformda genel itibarıyla alışık olunan kullanıcı profillerine ek olarak NFT pazar yeri, diğer paylaşımların görülebileceği nispeten klasik ‘haber merkezi’, NFT üretim paneli gibi alanlar söz konusu…

İçerik oluşturucuların kitlelere kolay erişimine yönelik yeni bir merkez olma iddiasındaki platform blockchain, NFT, DeFi, C2E (Create-to-Earn) ve socialFi (Sosyal finans) özelliklerini bir arada barındırıyor.

Ödüller ve çeşitli fırsatlar sunarak içerik oluşturucuları kendisine çekmeyi esas alan Only1’ın Solana blockchain’i üzerine inşa edildiği kaydediliyor.

Only1’in Kurucusu ve CEO’su Leon Lee, “Mevcut Web3.0 sosyal ortamında çok fazla sorun görüyoruz. Bu nedenle uygulama ve cihaz değiştirmeye gerek bırakmaksızın içerik oluşturucular ve kullanıcılar için tam teşekküllü bir yolculuğa dair ihtiyaçları karşılamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diyor ve ekliyor: “Yaratıcıların içerikten para kazanmasını kolaylaştırarak Web3’ü yeni kullanıcılara açıyoruz.”

Alameda Research, Solana Foundation ve Animoca Brands tarafından desteklenen web3 platformunun adını önümüzdeki süreçte sıklıkla duyabiliriz…