InfiniteWorld, Armajet ile tanınan bağımsız oyun stüdyosu Super Bit Machine’i satın aldı. İşte detaylar…

Web3 ve metaverse odağındaki InfiniteWorld, genel itibarıyla çok oyunculu yapımlar sunan Super Bit Machine’i bünyesine kattı. Tempolu ve rekabetçi yapımları ile bilinen bağımsız oyun stüdyosunun satın alımına ilişkin mali detaylar kamuoyuyla henüz paylaşılmadı. Armajet, Super Bit Machine’in en çok tanınan oyunları arasında yer alıyor…

InfiniteWorld – Super Bit Machine buluşması, metaverse dünyasına ilham verici yeni oyunların girebileceğine dair bir başka işaret. Zira söz konusu adımın, oyun ve blockchain platformları arasındaki geçişi hızlandırmayı amaçladığı kaydediliyor. Ayrıca konsol, PC ve akıllı telefonlar gibi ‘geleneksel’ cihazlarla sunulan oyun deneyiminin güçlü Web3 işlevselliği ile buluşturulmasının hedeflendiği bildiriliyor.

Konuyla ilgili olarak kısa bir yorum paylaşan InfiniteWorld CEO’su Brad Allen, “Metaverse’e açılan gerçek kapı, oyun oynamaktır ve bu alanda geleneksel oyuncu deneyimini anlayan ve değer veren, kendini kanıtlamış bir firmayı elde ettiğimiz için çok heyecanlıyız.” Dedi.

Super Bit Machine’in kurucusu Alexander Krivicich ise, “Oyun oynamanın Web3’ün benimsenmesini ölçeklendirmenin merkezinde yer aldığına inanıyoruz. Platformlar arası, çapraz oyunlu rekabetçi deneyimleri yaratmada ön saflarda yer aldık ve bu etkileşimlerin geleceğinin Metaverse’de olacağını anlıyoruz.” Diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Çalışmalarımızı InfiniteWorld’ün Web3 yetenekleri ve metaverse altyapısı uzmanlığıyla birleştirerek, üçüncü tarafları platforma bağlamak için uygun altyapıyı kurarken, Web3 özellikli bir oyun platformunun nasıl olması gerektiğini dünyaya gösterebiliriz.”

NOT: Görsel, Super Bit Machine web sitesinden alınmıştır.