Infrastructure-as-a-Service platformu Infura, yönetim modelinin DAO veya vakıf olmak üzere yeni bir versiyonunun yayınlanacağını duyurdu.

Consensus’a ait lider blockchain altyapı hizmet sağlayıcısı Infura, 2023 yılı sonuna kadar yönetim modelinin DAO veya vakıf olmak üzere yeni bir versiyonunun yayınlanmasının planlandığını açıkladı. Söz konusu sürümün, kesintilere karşı dirençli hale getirmek için birden fazla kuruluş tarafından işletileceği kaydedildi.

Planın amacının blockchain API’lerine yüksek verimli erişim sağlamaya devam ederken aynı zamanda tek bir hata noktası riskini en aza indirgemek şeklinde ifade ediliyor. Firma halihazırda bir erken erişim programı başlattı bile.

Adımın, 2023’ün sonuna kadar gerçekleşmesi beklenirken sınırlı sayıda lansman ortağını içerecek şekilde olacağı ve mimariyi geliştirmek için sonraki aşamalarla devam edileceği kaydedildi. Yol haritası ana hatlarıyla aktarıldı.

Infura’dan Tom Hay, bu yılın sonlarında süreci başlatmayı düşündüklerini, ilk aşamanın en az 6 ay süreceğini, daha fazla merkeziyetsizliği uygulamaya almadan önce de sürdürülebilir bir modelin nasıl oluşturulacağı konusunda fikir vereceğini ifade etti.

Infura, merkezi olmayan versiyonun DAO veya bir vakıf tarafından yönetilebileceğini, ancak hangisi olacağına henüz karar verilmediğini bildirdi.

Infrastructure-as-a-Service (Hizmet Olarak Altyapı) platformu Infura, birden fazla blok zincirine hızlı erişim sağlayan merkezi olmayan uygulamalar ve MetaMask gibi web3 cüzdanları sağlıyor.

KaynakThe Block