ING Collection, Hollanda merkezli ING bankasının sanat eserlerine yatırım yapan ve sanatçıları destekleyen bir iştiraki. ING Collection ilk kez bir dijital sanat eserinin kısmi sahipliğini blockchain altyapısı ile geliştirilen bir uygulama üzerinden satın aldı.

2018 yılında kurulan WUNDER yenilikçi bir blockchain uygulaması ile dijital sanat eserlerinin hem korunmasını hem de birden fazla kişi tarafından kısmi olarak satın alınmasını mümkün kılıyor. Girişim yayımladığı bir basın bülteni ile ilk kez bir dijital sanat eserinin ING Collection tarafından blockchain üzerinde satın alındığını duyurdu.

Bültene göre bir video sanat projesine ait kopyanın yüzde 12,5 değerindeki hissesini satın alan ING Collection bu işlemi gerçekleştirmek için EOS ağı üzerinde geliştirilen uygulamayı kullandı. WUNDER tarafından yapılan açıklamada; “Bir bankanın yenilikçi teknolojiler ile dijital sanat ve sanatçılara destek vermesi önemli bir kazanımdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada sistemin müşteriyi tanıma (Know Your customer – KYC) ve kara para aklama ile mücadele (Anti Money Laundering – AML) süreçleri ile uyumlu olduğu da belirtiliyor.

Benzeri sistemlerin gelecek yıllar içinde hisseli olarak satılabilecek her türlü fiziksel ve dijital varlık için kullanılması bekleniyor.