İngiltere, yeni kripto düzenlemelerini duyurmaya hazırlanıyor…

Son dönemdeki FTX dahil sarsıcı bir dizi gelişmenin devamında ülkelere yönelik gelişen regülasyonların artırılması yönündeki beklentiler karşılık bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Birleşik Krallık hükümetinin kripto varlıkların satışını ve pazarlamasını yöneten yeni kuralları açıklaması bekleniyor.

Saygın ekonomi yayını Financial Times’ın haberine göre düzenleyiciler, İngiltere dışındaki şirketler tarafından kripto ile ilgili reklamlara yönelik bir kısıtlama da dahil olmak üzere sektörü denetlemek için daha fazla yetkiye sahip olacak.

Mali Davranış Otoritesi ayrıca, kripto şirketlerinin nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde izleyecek. Önerilen yetkiler, halihazırda parlamentonda olan bir yasaya eklenecek.

Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasa Tasarısı, İngiltere’nin Brexit sonrası finans sektörünü şekillendirmek için tasarlandı.

Söz konusu tasarı, stablecoin’leri ve kripto varlıkları tanımlayan bölümler içeriyor.

Benzer bir adım Avrupa Birliği tarafından BNPL dahil kredilendirmeye yönelik reklamlarla ilgili olarak atılmış ve üye ülkelerde konumlanan FinTech’ler bir dizi yeni kurala bağlanmıştı.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda IMF, kripto yatırımcılığının oldukça yoğun olduğu Sahra Altı Afrikası için regülasyonlara önem verilmesi çağrısında bulunmuştu.