Sosyal medya platformu, NFT alanındaki adımları ile iddiasını gözler önüne seriyor…

Meta, geçtiğimiz aylarda birçok ülkede NFT paylaşımı özelliğini kullanıma sunmuştu. Artık bu özelliği Avrupa’da daha fazla ülkede kullanıma sunuyor. İçerik üreticileri ve koleksiyonerler dijital cüzdanları Instagram’a bağlayabilecek ve oluşturdukları veya satın aldıkları NFT’leri Instagram’da paylaşabilecek.

NFT desteğini ABD’nin ardından Avrupa’ya da sunan Instagram, yakında bu kapsamda bir de dünyanın her yerinde aktif pazaryeri halini alacak. Polygon ile birlikte gelecek platform ile içerik üreticiler, kısa süre içerisinde kendi NFT’lerini nihai satış için sergileyebilecek. Ayrıca 2023 yılına kadar dijital koleksiyon ürünleri ile ilgili olarak içerik oluşturuculardan ücret alınmayacağı açıklandı.

Polygon blockchain’inden başlayarak uçtan uca bir araç seti alacak olan kullanıcılar, bu sayede NFT satışı yapacak. Dolayısıyla herhangi bir aracı platforma gerek kalmayacak.

Instagram’ın yeni adımının Meta için (Instagram’ın çatı şirketi) yeni gelir imkanlarını beraberinde getirmesinin yanı sıra diğer aracı platformların etkisine sekte vuracağını öngörmek mümkün.

Meta’nın kripto ekosistemine yönelik genişleme hedefi ile paralel olan söz konusu adım, yüksek bir gelir potansiyeli barındırıyor. Zira FinTech ve web3 alanındaki lider isimlerden Stephane Kasriel’e göre Meta’nın NFT pazaryeri olarak göreceği ilgi, bu alana çok sayıda yeni kullanıcının dahil olmasına katkı sağlayabilir.

 

Kaynakblockchain.news