ABD’deki kullanıcılar için NFT desteğini geçtiğimiz Mayıs ayında başlatan Instagram, bu özelliğin 100 yeni ülkede daha kullanıma sunulduğunu açıkladı.

NFT işlevselliği artık ABD’nin yanı sıra Afrika, Orta Doğu ve Asya-Pasifik bölgeleri dahil olmak üzere birçok kıtadaki kullanıcılara açıldı. Bu sayede kullanıcılar NFT’lerini profil fotoğrafı olarak atayabilecek ve hikaye (story) olarak paylaşabilecek. Ayrıca NFT’ler için bilgi/detay girişi yapılabilecek.

Aynı zamanda NFT’lerin Ethereum, Polygon ve Flow üzerinden yüklenebileceği kaydedildi. Ethereum, Polygon halihazırda mevcuttu, ancak Flow yeni.

Ek olarak Instagram’daki NFT işlevinin küresel ölçekte daha sorunsuz olması esasıyla daha önce entegre edilen Rainbow, MetaMask ve Trust Wallet’ı tanımlamak amacıyla Coinbase ve Dapper cüzdanlarına destek geldi.

Meta Platforms çatı şirketi altındaki Instagram, NFT alanında öne çıkmaya devam ediyor. Genel itibarıyla web3 ve metaverse’ü çok ciddiye alan Meta Platforms, bu kapsamdaki adımlarını çeşitli yenilikler ekseninde, büyük bir hızla sürdürüyor.

Meta Platforms CEO’su Mark Zuckerberg

NFT sesleri…

Bu arada Instagram’ın yanı sıra Facebook’ta da NFT sesleri yavaş yavaş duyulmaya başlandı… Geçtiğimiz Temmuz ayında bu alandaki ilk testlerini sınırlı bir kullanıcı tabanı üzerinde başlattığını duyuran sosyal medya ağı, sonuçları önümüzdeki süreçte paylaşacak. Meta ile birlikte Twitter ve Reddit gibi diğer sosyal medya platformları da NFT’ye yeni boyutlar kazandırmaya devam ediyorlar.