Kısa süre önce gerçekleştirilen açıklamaya göre Facebook ve Instagram kullanıcıları, artık cüzdanlarını ilgili sosyal ağlara bağlayıp NFT koleksiyonlarını paylaşabilecek.

Instagram ve Facebook’un bağlı olduğu çatı şirket Meta tarafından yapılan açılamaya göre her iki sosyal ağda da cüzdanların bağlanması ile birlikte NFT koleksiyonları paylaşılabilir forma ulaşacak. Kullanıcılar diledikleri NFT’leri kendi Facebook ve Instagram hesapları üzerinden paylaşabilecek. Instagram’da söz konusu dijital öğelerin paylaşımı ve yayınlanması ücretsiz, ayrıca bu özelliğin 100 ülkede aktif edildiği belirtildi.

Meta ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında Dapper Labs’tan Flow dahil olmak üzere uyumlu blockchain ağlarının sayısının artırıldığını kaydetmişti. Halihazırda Ethereum, Polygon ve Flow NFT’ler ve Rainbow, MetaMask ve Trust cüzdanlarına ek olarak Coinbase ve Dapper cüzdanları destekleniyor.

NFT konulu denemeler Instagram’da geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. 5 aylık bir sürenin ardından özellik 100 ülkede kullanılabilir durumda.

NFT pazarına ilişkin 2028’e kadar ulaşılması beklenen 100 milyar dolarlık piyasa hacminin (Research and Markets analizlerine göre) itici gücünün öncü şirketlerin ilgisini çektiğine şüphe yok. Zira NFT’lere dair adımlar, Meta’nın yanı sıra Reddit ve Twitter gibi diğer önde gelen sosyal ağlarda da son derece aktif.