Metaverse, bir oyun platformundan daha fazlası haline geldi…

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), metaverse polis birimi kurdu. Gelişme, Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen 90. INTERPOL Genel Kurulu’ndaki basın açıklamasıyla duyuruldu.

Metaverse’de kullanıcı sayısı arttıkça ve teknoloji geliştikçe çocuklara karşı suiistimaller, veri hırsızlığı, kara para aklama, mali dolandırıcılık, kimlik avı ve taciz gibi suçlar gündeme gelebilir. Dijital ortamda işlenmesi, hukuki alandaki boşluklar nedeniyle zorluklara neden oluşturabilir. INTERPOL Teknoloji ve İnovasyon Direktörü Madan Oberoi’ye göre, tehlikeler erken fark edilerek gerekli düzenleyici çerçevelerin geliştirilmesi ve potansiyel suç odaklarının tespit edilmesi için paydaşlarla iş birliği yapılabilir…

Öte yandan metaverse ile birlikte INTERPOL, sanal etkileşimi esas alan prototipleri de hayata geçiriyor. Bu kapsamda kişilerin avatarları ile INTERPOL görevlileriyle etkileşime girilebileceği, INTERPOL genel merkezinde gezilebileceği, hatta adli analiz ve diğer konularda ileri eğitim programlarına kaydolabileceği belirtildi.

Metaverse, yalnızca bir oyun platformundan daha fazlası, zira her geçen gün daha fazla sayıda kişi ve şirket; iş, eğitim, alışveriş ve sosyalleşme gibi günlük aktiviteler için metaverse’ü kullanıyor. En nihayetinde kamusal alanda da ilginin yavaş yavaş geliştiğine tanıklık ediyoruz.

Kaynakblockchain.news