Açık kaynaklı blockchain geliştiricisi Iota, Orta Doğu bölgesindeki dağıtık defter teknolojisinin (DLT) büyümesine odaklanmak için 29 Kasım’da Abu Dabi merkezli Iota Ecosystem DLT Vakfı adlı bir vakıf kurduğunu duyurdu.

Duyuruya göre yeni vakıf, önümüzdeki dört yıl boyunca tahsis edilecek olan 100 milyon dolarlık Iota dijital tokenlerı ile desteklenecek.

Şirketin kurucu ortağı ve başkanı Dominik Schiener’e göre vakfın temel hedeflerinden biri, DLT’nin daha hızlı büyümesini sağlamak ve gerçek dünya varlıklarını dijital varlıklara dönüştürmek.

Ağ, Orta Doğu bölgesindeki gelişmeleri desteklemek için teknolojisini büyütmenin yanı sıra varlıkları da tokenlaştırmaya başlayacak.

Abu Dabi Küresel Pazar Kayıt Otoritesi (ADGM) CEO’su Hamad Sayah Al Mazrouei konuyla ilgili olarak, ülkenin blockchain endüstrisi için lider yetki alanı olmayı hedeflediğini söyledi. Iota Ekosistemi DLT Vakfı, ADGM düzenleyicileri tarafından onaylanan ilk blockchain odaklı kuruluşlar arasında yer aldı.

Yeni düzenlemelere göre uyumluluk, kilit figürlerin isimlerinin açıklanmasını, “DLT Vakfı” ile biten bir isme sahip olmayı, iki ila 16 üyeden oluşan bir konseyi, token sahiplerinin yararlanıcı olarak kabul edilmesini ve ADGM tarafından lisanslanabilir faaliyetler yürütmesine izin verilmemesini içeriyor.

Bu yeni çerçeve aynı zamanda merkezi olmayan özerk kuruluşların yasal olarak faaliyet göstermesinin ve üyelerine token vermesinin yolunu da açıyor.

KaynakCoinTelegraph