Metaverse odağındaki heyecan verici gelecek planları kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor…

İngilizce’deki “meta” ve “universe” kelimelerinden oluşan sanal evren metaverse, her ne kadar çok yeni bir kavram olmasa da (kelime ve ilgili konsept 1992 yılına kadar uzanıyor) son dönemin öne çıkan teknoloji konu başlıklarından. Sanal dünya ile gerçek dünyayı bir arada sunan metaverse, birçok ülkede geleceğe yönelik araştırma alanları arasında her geçen gün daha da yükseliyor.

Bu kapsamdaki son gelişme İspanya’nın Katalonya bölgesinden. Ünlü futbol kulübüyle tanınan Barselona ve çevresini içerisinde alan söz konusu bölgenin hükümeti, bir dijital merkez oluşturma hedefi doğrultusundaki metaverse planlarını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre İspanya’nın güneydoğusunda yer alan bölgede yürütülecek çalışmalarla bir metaverse inşa edilecek. Üniversite öğrencilerine dijital yetenek programları sunulacak, ayrıca eğitim kampları ile bu noktada kendilerini geliştirmeleri sağlanacak…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Katalonya inovasyon genel müdürü Daniel Marco, hükümetin bölgeyi dijital merkez haline dönüştürmek istediğine işaret ederek bu doğrultuda bir dizi çalışmanın başlatıldığı bilgisini paylaştı. Son iki yıldaki koronavirüs salgınına da değinen Marco, bunun tüm olumsuz yanları ile birlikte dijital ekonominin yayılmasına katkı sağladığını söyledi.