İsrail’de kripto yatırımcılarını ülkeye çekecek yeni bir vergi düzenlemesi adımı geldi.

Orta Doğu ülkesi İsrail’de yüksek teknoloji şirketlerine yönelik bir vergi muafiyeti uygulaması halihazırda aktif durumda. İşte bu kapsamın kripto para ekosistemine doğru genişletilmesini esas alan yeni bir vergi muafiyeti yasa tasarısı düzenlenmişti, söz konusu düzenleme İsrail Parlamentosu’ndaki ön okumadan onay aldı.

İlgili yasa tasarısının parlamentodan nihai onayı alarak yasalaşması halinde yabancı ülke vatandaşlarının İsrail’deki kripto varlık gelirlerine vergi muafiyeti gelecek. Ayrıca İsrail vatandaşlarının da kripto varlık gelirleri üzerinden alınan verginin yüzde 50 oranında düşürüleceği kaydediliyor.

Halihazırda İsrailliler, kripto gelirleri üzerinden yüzde 50 oranında vergi ödemekle mükellef ve yeni düzenleme ile bunun tıpkı borsa gelirlerinde olduğu gibi yüzde 25’e çekilmesi planlanıyor…

Yabancılar için cazip avantajlar sunan İsrail’in söz konusu yasa tasarısı ile kripto ticareti alanında da öne çıkabileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan milletvekili Dan Illouz: “Yasa tasarısı Başbakan Benjamin Netanyahu ve koalisyon hükümeti tarafından destekleniyor,” diyerek yasa tasarısının yüksek teknoloji şirketleri ve yatırımcıları İsrail’e çekmeyi hedefleyen ekonomi politikaları ile de uyumlu olduğunu sözlerine ekledi.

Ek olarak ülkenin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in de tasarıyı desteklediği bildirildi.