İstanbul Blockchain Week, 14 Kasım tarihinde Hilton Bomonti Hotel’de ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Açılış panelini Erhan Korhaliller ile birlikte gerçekleştiren Elixxir’in CEO’su ve kriptografinin babası David Chaum, konuşmasında dijital paraların en önemli özelliklerinden birinin mahremiyet ve gizlilik olduğunu vurguladı. Dijital dünyanın son dönemde dikkat çeken konusu NFT’lerin bugünü ve geleceğinin yanı sıra Metaverse’den giyilebilir dijital moda ürünlerine kadar farklı birçok konunun ele alındığı NFT Günü’nde, ziyaretçiler NFT Galeri’de heyecan verici koleksiyonları da ziyaret etme fırsatı yakaladı.

14 Kasım tarihinde NFT Günü ile başlayan İstanbul Blockchain Week’in açılış sahnesinde kriptografinin babası David Chaum ve EAK Digital CEO’su Erhan Korhaliller vardı.

Dijital parada en önemli konu ‘gizlilik’

Dijital paraların en önemli özelliklerinden birinin mahremiyet ve gizlilik olduğunu söyleyen kriptografinin babası David Chaum, İsviçre Merkez Bankası ile yürütülen merkez bankası dijital parasını örnek verdi. Merkeziyetsiz bir yapının ve regülasyonun önemine değinen Chaum, “Merkez bankalarının çıkaracağı dijital paralar mahremiyeti çok iyi koruyabilir ve güvenlik sağlayıp verimliliğe erişebilirler” dedi.

Gün boyunca yerli ve yabancı birçok konuğun sahnede olduğu NFT Günü’nde Lv.99 Kurucu Ortağı ve Square Enix’in eski CTO’su Yoshihisa Hashimoto, Metaverse ve Web3 oyunlarının gelecek yolculuğunu anlatırken, Hape’in Kurucu Ortağı Matt Sypien, bir NFT projesinin başarı kriterlerinden bahsetti.

Kntlgy Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Bahar Ceren Arslan moderatörlüğünde Space Runners Kurucu Ortağı Deniz Özgür, SWAGGA.io CMO’su Mickey Amami ve Hape Kurucu Ortağı Matt Sypien, giyilebilir teknolojiler, Web3 ve modanın geleceğini değerlendirdiler.

X Metaverse Pro ile meta finans dünyası hakkında detayları aktaran X Metaverse Pro CEO’su Chase Lantin’in ardından Matterblock’un Kurucu Ortağı Zia Word, NFT’lerin günlük hayatımızdaki yeri ve bugünden sonraki geleceğini anlattı.

Melis Asena Özkan’ın moderatörlüğünde Parex Turkey Büyüme ve Bd Müdürü Ümit Avşar, Fexobit CTO’su Emre Özer borsaların güvenlik için sunduğu kullanıcı koruma hizmetlerini gündeme getirdi.

NTF’lerin geleceğinin tartışıldığı bir diğer panel ise Kusama Kingdom’ın Kurucusu David Chapman’in moderatörlüğünde NFTrade CEO’su Ori Levi, Chainlink VRF Ürün Pazarlama Sorumlusu Fedor Borovykh, NFTBull Kurucu Ortağı ve CTO’su Eren Şanlıer ile gerçekleşti.

The Sandbox Kurucu Ortağı ve COO’su Sébastien Borget ‘Metaverse’te oyun dünyasını inşa etmek’ konusunu ele alırken katılımcılardan gelen soruları da birebir yanıtladı.

Espor dünyasının giderek çekişmeli hale geldiği bu dönemde Web3 oyunlarını ileriye taşıma savaşı EAK Digital Ex Faze Clan’da Web3 Esports Pazarlama Stratejisti Thang Phan’in moderatörlüğünde Mokens League’de İcra Kurulu Başkanı Martin Repetto, EAK Digital Web3 Esports Takım Lideri Damian Bartlett, Chrono Games Kurucu ve CEO’su Behfar Iranmanesh tarafından ele alındı.

Farklı sanatçıların eserlerinin yer aldığı NFT Galeri etkinlik boyunca izleyicilerden ilgi görürken tüm Istanbul Blockchain Week süresince de ziyaret edilebilecek.