Avrupa’nın güçlü ekonomisi ile tanınan ülkesi İsviçre’de NFT alanında dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor…

İsviçreli banka Credit Suisse ile İsviçre Futbol Federasyonu (SFA) iş birliği ile ülkenin kadın futbolunu destekleme esaslı NFT koleksiyonu hazırlandı.

İsviçre kadın milli futbol takımının tanıtımını destekleme amaçlı olduğu kaydedilen projede Ethereum üzerinden 756 parçadan oluşan NFT koleksiyonunun sunulacağı bildirildi. İsviçre Frangı (CHF) üzerinden gerçekleşecek satışların 11 Temmuz’da başlayacağı ve 31 Ağustos 2023’e kadar devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

NFT’ler, kadın milli futbol takımı oyuncularının özel portre fotoğraflarını temel alıyor ve Credit Suisse CSX uygulaması üzerinden bankanın dijital varlık marketinden edinilebileceği belirtiliyor. Bu sayede koleksiyondaki parçaların saklanması için herhangi bir cüzdana gereksinim olmayacağı ifade ediliyor.

Söz konusu projede NFT oluşturma/saklanma hizmetlerinde Taurus Capital ve Taurus Project’in destek sağladığı da diğer bilgiler arasında.

NFT fiyat aralığı ne olacak?

İsviçre’de kadın milli takımı ve kadın futbolunu destekleme odaklı NFT’ler 150-10.000 CHF arasında değişen fiyatlara sahip. NFT’lerin aynı zamanda sporcularla tanışma, imzalı forma gibi bir dizi gerçek hayata uyarlanan ekstrası da bulunuyor.

Konuya dair açıklamasında Credit Suisse İsviçre Dijital Varlıklar Başkanı Daniel Gorrera, “Bu proje yeni finansman ve hizmet modellerinde dijital varlıkların inovatif kullanımı için de imkan sağlamaktadır. Bu alanda regüle ortak arayan ihraççılar için Credit Suisse iyi konumlanmış bir aktördür.” Dedi.