Alışverişlerde Bitcoin lightning network teknolojisine sahip gelişmiş bir POS sistemi kullanılacak…

İsviçre’nin Lugano Şehri ile piyasa değeri olarak en büyük stablecoin olan blokzincir özellikli platformu (USD₮) destekleyen ve arkasındaki güç olan teknoloji şirketi Tether arasındaki ortak bir girişim olan Plan ₿, Lugano’daki perakende mağazalarında Bitcoin, Tether ve LVGA ödemelerini resmi olarak başlatmak üzere Guess’le bir iş birliği yaptığını duyurdu.

Guess butik mağazaları merkezi konumuyla gerek turistlerin gerekse Lugano sakinlerinin gerçek hayattaki dijital varlıkları denemeye başlamaları için en uygun yer. Mağazada Bitcoin lightning network teknolojisine sahip gelişmiş bir POS sistemi kullanılacak ve müşterilerin söz konusu üç sanal para birimini kullanarak yeni koleksiyonlara ait giysi ve aksesuarları satın almaları ve ayrıca LVGA’daki müşterilere yatırılan %10’luk bir para iadesi elde etmeleri mümkün olacak. Aktivasyondan sonraki ilk aylarda işlem komisyonları da sıfır olacak.

Tether ile Lugano şehrinin birlikte kurduğu Plan ₿, kent sakinlerinin günlük yaşamlarının tüm yönlerini olumlu yönde etkileyecek şekilde şehir genelinde Bitcoin ve stabilcoin’in daha yaygın bir biçimde benimsemesini amaçlıyor. Aralarında McDonald’s’ın da bulunduğu 150’den fazla Lugano mağazası ve işletmesi, bundan böyle mal ve hizmet alımlarında ödeme aracı olarak itibari para birimine ilaveten Bitcoin, Tether ve LVGA’yı da kabul ederek şehrin finansal altyapısını dönüştürmede temel bir araç olarak Bitcoin teknolojisinin kullanımını hızlandırdı ve güçlendirdi.

Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti, gelişmenin halkın mal ve hizmetler ödemelerinde kripto para birimlerini kullanma konusundaki ilgisini daha da pekiştirdiğini ifade etti. Foletti, sözlerini, “Bu teknolojileri kent sakinlerimizle buluşturabildiğimiz için gurur duyuyoruz ve Avrupa ve dünya genelinde diğerlerine de aynı şeyi yapmaları için ilham vermeyi umuyoruz.” şeklinde tamamladı.