ABD’deki bazı mağazalarda Gucci markalı ürün satın alımında APE kullanılabilecek…

Ünlü İtalyan moda markası Gucci, kripto ödeme şirketi BitPay iş birliği ile ApeCoin’i (APE) kabul etmeye başladığını duyurdu. Gucci markalı ürün satın alımında ilk etapta ABD’deki bazı mağazalarda artık APE kullanılabilecek. Bu arada APE, ünlü NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club (BAYC) ekosisteminin tokeni…

Öte yandan tokenin ödeme aracı olarak dahil edilmesi, Web3 misyonunu geliştirmek isteyen Gucci açısından bir kilometre taşını temsil ediyor. Ek olarak Gucci, geçtiğimiz aylarda Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Wrapped Bitcoin, Litecoin, Shiba Inu, Dogecoin gibi kripto para birimleri ve dolara sabitlenmiş 5 farklı stablecoin üzerinden ödeme kabul etmeye başlamıştı.

Moda markasının başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri, konuya ilişkin açıklamasında, “Gucci, müşterilerimize gelişmiş bir deneyim sunabilecekleri yeni teknolojileri her zaman benimsemeye çalışıyor. Artık kripto para birimlerini ödeme sistemimize entegre edebiliyoruz ve bu müşteriler için doğal bir evrim.” Dedi.

Gucci’nin APE adımı, aynı zamanda dijital kültürün önemli noktalarından BAYC ile bir tür izdüşüme de işaret ediyor. Şirket, bu alandaki yüksek bilinirlikten yola çıkarak hem NFT hem de kripto dünyasına temasını artırmaya devam ediyor.

Son olarak Lacoste, Dolce & Gabbana ve Salvatore Ferragamo gibi önde gelen markalar da Web3 dünyasına geçiş yaptı. Web3’ün benimsenme hızı farklı olsa da her şirket, kendi zaman çizelgesini izleyen yöntemler uyguluyor.

Kaynakblockchain.news